Taraf gazetesinden, Bülent Arınç'ın suçlama ve uyarılarına sürmanşetten sert bir yanıt geldi: "Tehtidi bırak hesap ver!"

Bülent Arınç'ın hükümet sözcüsü sıfatıyla yaptığı basın toplantısında Taraf gazetesinin hedef alan sert sözlerine gazeteden jet yanıt geldi. Bugünkü sürmanşetinde Arınç'a seslenen Taraf, hükümet sözcüsünü hiç de alttan almayacağını gösterdi.

Arınç'ın, Taraf'ı yayınladığı belgelerden dolayı "fitne" ile suçlaması ve AKP-Cemaat çatışmasını derinleştiren bir rol oynadığını söylemesi üzerine bugün sert bir yanıt veren Taraf, "Tehtidi bırak hesap ver" dedi. Arınç'ın Taraf'ı tehtid ettiğini savunan gazete Arınç'ı kendilerini savcılara ihbar ettiğini vurguladı.

İşte Taraf'ın Arınç'a verdiği yanıt:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu’nda alınan ve üç yıl boyunca uygulanan “İrticai Faaliyetlere Karşı Mücadele” kararları ile ilgili haberler yüzünden Taraf Gazetesi’ni tehdit etti.

Başbakan Yardımcısı Arınç Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Milli Güvenlik Kurulu’nun 25 Ağustos 2004’teki toplantısında alınan “İrticai Faaliyetlere Karşı Mücadele” kararları ve bu kararların 2004, 2005 ve 2006 yıllarında uygulanmasına ilişkin haberler nedeniyle Taraf Gazetesi’ni tehdit etti. Arınç 7,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet adına yaptığı açıklamada Taraf Gazetesi hakkında savcılara ihbarda bulundu. Arınç konuşmasında Taraf Gazetesi ve söz konusu haberleri hazırlayan Mehmet Baransu’nun adını vermeden şunları söyledi:

“Bir gazete ya da gazeteci, bu konularda da mahir olduğunu önceden bildiğimiz bir gazeteci, 2004 tarihinin bir ayına ait MGK toplantısının kararını yayınladı. Bu bir karardır, MGK Genel Sekreterliği Kanunu’na bakmamız lazım. Bir MGK kararının ya da tutanaklarının başkaları tarafından bilinmesi mümkün değil. Bu kanun hükmü. Bir gazetecinin bu şekilde bir bilgiyi açıklaması kanunen mümkün değil. Bir de bildiriler var. Bunları zaten açık yapıyoruz, sizlere veriyoruz”.

Arınç konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “25.08.2004 tarihli 481 sayılı MGK kararını birisi ele geçirmiş ve yayınlıyor. TCK, MİT Kanunu, Basın Kanunu, RTÜK Kanunu’na göre sır niteliğindeki bilgilerin yayınlaması ile ilgili ceza öngörülmüş. Bunu yapan insan bir ceza sorumluluğu ile karşı karşıya gelebilir. Bunu savcılarımız düşünsün. Biz şu anda bir şey yapacak durumda değiliz. Açık ve net söylüyorum bütün belgeleri inceledik, Bu MGK kararı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılması, Başbakanlıkça uygulamaya konulmadı. Yok hükmünde muameleye tutuldu. Şimdi açıklama yapacak ya da yeni belgeler getirecek olanlar varsa bu sözümün karşısına bir şey koymaları gerekiyor. MGK kararları tavsiye niteliğinde olup doğrudan uygulanma niteliği yoktur. Dün, bugün yayınlananların hepsinin tarihlerine baktık. Yani soru şuysa 481 sayılı MGK kararına dayalı olarak şunlar şunlar yapıldı deniyorsa, bunların hiçbiri doğru değil.”