Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Taraf'ta kendisi hakkında yayınlan habere tepki gösterdi, dava açacağını belirtti.

Bakan Çelik, twitter hesabından yaptığı açıklamada, bugün Taraf gazetesinde "baştan aşağı yalan" bir haberin olduğunu belirterek, "Tek cümlesi doğru olmayan bir haber" dedi.

Bakan Çelik, şu ifadeleri takipçileriyle paylaştı:

"Başında benim olduğum bir ekibin kurulduğunu ve bu ekibin gazetelere haber servis edeceğini yazıyor Taraf. Taraf'ın yalan haberine göre ilk servis edilen haber de, ABD elçisiyle ilgili basında çıkan haberlermiş. Kuşkusuz açık ve cüretkar bir yalan. Tipik, ilkel, bildik, kirli bir -kendi tabiriyle- psikolojik harp haberi Taraf'ın yaptığı. Tek bir cümlesi doğru değil. Taraf'ın yaptığı haberle ilgili hukuki süreç de başlatacağız."

***

Taraf’ın yeni iddiasına göre AKP haber üretip servis edecek. Bunun ilk örneği de ABD elçisi ile ilgili daha sonra yalan olduğu ortaya çıkan haber oldu.

İşte Taraf’tan Hüseyin Özay’ın o haberi:

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ve dört bakanın isminin karıştığı “Büyük Rüşvet Operasyonu” sonrasında AKP’nin izleyeceği yol haritası netleşti.

AKP, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına karşı “psikolojik harp” olarak nitelendirilecek bir dizi uygulamayı hayata geçirme kararı aldı. Buna göre, Kültür Bakanı Ömer Çelik’in başında olduğu bir ekip hükümete yakın gazetelere servis edilmek üzere haber metinleri yazacak. Ayrıca Cemaat’e yakın köşe yazarları, gazete yöneticileri ve bankacılar, hükümete yakın kurumlara transfer edilerek “Cemaat’ten kaçış başladı” havası yaratılacak.

İşte AKP’nin gizli Cemaat planı:

RÜŞVET ZİRVESİNDE...

Taraf’ın hükümet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, aralarında Akşam, Star ve Yeni Şafak’ın da olduğu yandaş basın organlarının geçen Cumartesi günü ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’yi hedef alan başlıklarla çıkması, AKP yönetiminin aldığı “psikolojik mücadele” kararının yansıması.

Başbakan Erdoğan başkanlığında geçen hafta yapılan ve bazı bakanlar ile AKP yöneticilerinin katıldığı rüşvet zirvesinde, bundan sonra izlenecek yol haritası belirlendi. Zirvede, AKP’ye yıllarca destek veren muhafazakâr kesimin, rüşvet operasyonundan etkilenme ihtimalinin yüksek olduğu yönünde görüş birliğine varıldı. Bu kesimin, yolsuzluk iddialarından etkilenmesinin önüne geçmek için bir dizi çalışmanın hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. Zirvede alınan kararların bazıları şöyle:

BAŞBAKANLIK AJANSI

Zirvede, Erdoğan’ın metinlerini yazan ekibin güçlendirilmesi ve bu ekibin gazeteler için konuyla ilgili haber hazırlaması öngörüldü. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, konuşma ve haber metinlerin hazırlanmasına katkı sağlayacak. Çelik, ekibin başında olacak ve zorunlu olmadıkça Ankara’dan ayrılmayacak. Olağanüstü durumlarda strateji geliştirecek. Başbakan’a yakın olarak bilinen Mustafa Varank, Ertan Aydın, Aydın Ünal gibi isimler de, çekirdek ekibin ana unsurları olacak. Haber metinlerini bu ekip yazacak.

İLK HABER "BÜYÜKELÇİ"

Başbakanlık ekibinin ilk operasyonu, hükümete yakın gazetelerde Cumartesi günü yayımlanan ABD Büyükelçisi hakkındaki ortak haber oldu. Bu haber, söz konusu gazetelere aynı merkezden servis edildi. Hatta bazı gazeteler, haberi teyit etmek için geceyarısı ABD büyükelçiliğini aradı. Ancak elçilikten bu olayı doğrulayacak bir bilgi gelmedi.

MEDYA İLE ZİRVE

Rüşvet zirvesinde, öncelikli olarak muhafazakâr kitlenin etkilenmesi gerektiği konusunda karar birliğine varıldı ve sonraki operasyonların “dış mihraklar”, “İsrail”, “Amerika” eksenine oturtulması, yayınların bu yönde sürdürülmesi gerektiği belirtildi. Bu kararlar, hükümete yakın gazetelerin yöneticileri ile Cuma sabahı yapılan zirvede ele alındı. Bu çerçevede Erdoğan, hükümete yakın medya gurubu yöneticileri ve yayın yönetmenleri ile biraraya geldi. Cuma sabahı yapılan toplantıda, danışman ekibinin göndereceği haberlerin yandaş gazetelerin birinci sayfalarında büyük görülmesi istendi. Medya zirvesine, Star gazetesinden Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert, Sabah’tan Serhat Albayrak, Ergün Diler, Yeni Şafak’tan İbrahim Karagül, Akit’ten Hasan Karakaya, Türkiye’den ise Nuh Albayrak’ın katıldığı öğrenildi. Zirveye, Bugün’den istifa eden Ahmet Taşgetiren de iştirak etti.

TRANSFER KARARI ALINDI

AKP, son dönemde yaşanan gerilimin Gülen cemaati mensuplarını rahatsız ettiği ve pek çok kişinin bu yüzden Cemaat’ten ayrılma kararı aldığı izlenimi yaratmayı da kararlaştırdı. Bu kapsamda, Cemaat’e yakın gazetelerden yönetici ve köşe yazarı transfer edilmesi kararlaştırıldı. Yine Cemaat’e yakın vakıflardan, bankalardan ve şirketlerden de yüksek ücretlerle transferler yapılacak. Bu transferlerle “Cemaat’ten kaçış ve erime başladı” düşüncesi yayılacak. Bu karar doğrultusunda ilk olarak geçen hafta Bugün’den istifa eden Ahmet Taşgetiren’in Sabah veya Star’a alınması öngörülüyor.