Gazteci-yazar Cengiz Çandar çözüm sürecini değerlendirdiği yazısında isim vermeden Taraf'tan toplu istifa eden isimleri hedef aldı.

Çözüm sürecine karşı olduğu yönünde bir kara propaganda yapıldığını vurgulayan Çandar süreci desteklemesine karşın böyle bir karalama çalışmasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

"Barışı desteklemekle AKP’yi desteklemeyi karıştıranlar var" diyen Çandar sözü Taraf’tan ayrılan isimlere getirdi.

"İktidarın bu “devşirmeler”i, hakkımdaki en hayasız kampanyalardan birini yürüttüler. Beni “Süreç”e ve giderek “Barış”a karşı ilan ettiler" diyen Çandar eski Tarafçılar için "İktidar, şimdilerde, onları eline geçirdiği gazetelere yerleştiriyor" diye devam etti.

İşte Çandar’ın yazısındaki ilgili bölüm:

Selahattin Demirtaş, Neşe Düzel ile söyleşisinde “Şöyle yanlış formül var bu süreçte” demişti, “Barışı desteklemekle AKP’yi desteklemeyi karıştıranlar var. En çok kafa karıştıranlar da bunlar…”

Böylelerinden en muzdarip birisi olarak yürekten katılıyorum Selahattin Demirtaş’ın bu sözlerine. Bu “en çok kafa karıştıranlar” bir gazetede kümelenmişlerdi, sonra gerçek dışı gerekçeler öne sürerek,   o gazeteden gürültülü biçimde ayrıldılar. İktidar, şimdilerde, onları eline geçirdiği gazetelere yerleştiriyor.

İktidarın bu “devşirmeler”i, hakkımdaki en hayasız kampanyalardan birini yürüttüler. Beni “Süreç”e ve giderek “Barış”a karşı ilan ettiler. Bu kocaman bir yalandır! “Süreç”e ilişkin tüm yazılarımda “Süreç”i destekledim. Birkaç aydır ise “Süreç” konusunda tek bir satır yazmadım. Bütün bunlara rağmen, bu iftirayı yaydılar.

Demirtaş’ın dediği gibi “Barışı desteklemek” ile “AKP’yi desteklemeyi karıştıranlar”, açıkçası “barış” kavramıyla “Tayyip Erdoğan amigoluğu” yapmayı eş anlamlı sayanlar, ahlaksızca bir çarpıtma kampanyasına giriştiler.

Ortada henüz ne çözüm ve ne ulaşılmış nihai bir “Barış” söz konusu olmamasına rağmen, Tayyip Erdoğan’ın “Nobel Barış Ödülü”ne aday gösterilmesini önerecek kadar kendinden geçenler bile çıktı.

“Süreç”i desteklemekle birlikte, “rezervlerim” var. Bunları hiç açıklamadım. Yeri ve zamanı gelince açıklarım. Ayrıca, aylardır “Süreç” hakkında hiçbir görüş belirtmemiş olsam bile, gelişmeleri dikkatle izledim ve izliyorum. Son bir hafta içinde her “iki taraf”tan, yani hem iktidar (Ak Parti+hükümet) tarafından ve hem de PKK-BDP’den “Süreç”in geleceği üzerine bulutların inmekte olduğu duygusunu uyandıracak açıklamalar yapılıyor.

Yazının devamı için buraya tıklayın...

(Medya Radar)