Taraf Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Onur Şahin hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanıklar Bülent Onur Şahin ve Hüseyin Özay ile müşteki Mustafa Karaalioğlu katıldı.

Müşteki Karaalioğlu’nun avukatı Gülin Akbaba, sanıkların iftira suçunu işlediğini ifade ederek, cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık Şahin ile Özay’ın avukatı Aziz Uzun ise söz alarak, davaya konu olayın müvekkilleriyle alakasının bulunmadığını iddia ederek, müvekkillerinin beraati yönünde karar verilmesini istedi.

Mahkeme, Taraf Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Onur Şahin’in, Mustafa Karaalioğlu hakkındaki yazı ve içeriklerinin "iftira" suçu kapsamında değerlendirileceğine hükmederek, Şahin’in 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanığın yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varıldığından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, aynı suçtan yargılanan Hüseyin Özay’ın ise beraatine hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Taraf gazetesinde 4 Ağustos 2014 tarihinde yayınlanan Hüseyin Özay imzalı haberde, gazeteci yazar Mustafa Karaalioğlu hakkında “sahte sosyal medya hesaplarıyla kampanya yürüttüğü” ve "sahte hesap ile dönemin Halkbank Genel Müdürü'nden para istediği" iddiaları yer almıştı.