Yaklaşık 8 yıllık tutukluluğun ardından tahliye edilen gazeteci Arif Çelebi'nin ilk mesajı, Haziran ayaklanmasının sloganı oldu: "Bu daha başlangıç mücadeleye devam." Bayram Namaz ise, "Hala faşist rejimin yargısının mağdurları içeride. Onlar da özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadele edeceğiz" mesajını verirken, Füsun Erdoğan "Umarım bugün benim çıktığım cezaevi kapısından herkes çıkar" dedi.

Siyasi davalarda uzun tutukluluk süresini 10 yıldan 5 yıla indiren yasal düzenlemeye rağmen aylardır tahliye edilmeyen 8 sosyalist, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı ile serbest bırakıldı. Sosyalistler yaklaşık 8 yıl sonra özgürlüklerine kavuştu.

8 kişi arasında bulunan gazeteciler Arif Çelebi, Füsun Erdoğan ve Bayram Namaz ANF'ye konuştu.

Gazeteci Çelebi, tahliye için, "Olması gereken gerçekleşti" dedi.

Bir komplo sonucu tutuklandıklarını hatırlatan Çelebi, "Komplocuların, bütün komploları bugün olduğu gibi sökmedi ve sökmeyecek" diye konuştu.

Yargıda çifte standarda ve keyfiyete karşı yürütülen mücadelede yer alan herkese teşekkür eden Çelebi, Haziran ayaklanmasının sloganını hatırlattı: "Bu daha başlangıç mücadeleye devam."

Özgür Radyo eski Genel Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan da, yargılamanın ilk anından itibaren hukuksuz olduğuna dikkat çekti, "Yeni yasal düzenleme yapıldığında serbest bırakılmamız gerekiyordu. Ancak her zamanki gibi çifti standart yaşandı" dedi.

"Hem sevinçliyim, hem hüzünlüyüm" diyen Erdoğan, cezaevindeki siyasi tutsaklara dikkat çekti, "Umarım bugün benim çıktığım cezaevi kapısından herkes çıkar" diye konuştu.

'TÜM TUTSAKLAR ÖZGÜRLEŞİNCEYE KADAR MÜCADELEYE DEVAM'

Gazeteci Bayram Namaz da, serbest bırakılmalarını "Çok ama çok gecikmiş bir karar" olarak tanımladı. "Sokakta olmak özgür olmak anlamına gelmiyor" diyen Namaz şöyle konuştu: "Biz hapishanelerde de özgürdük. Sadece bedenen tutsaktık. Ama bugün bedenlerimiz de dışarıda. Şu an toprağa basıyoruz. Gökyüzünü daha geniş görüyoruz. Tutuklu gazeteciler ve adaletsizlik konusunda çaba gösteren ve dayanışma içinde olan herkese teşekkür ediyoruz."

Cezaevindeki siyasi tutuklulara dikkat çeken Namaz, "Hala faşist rejimin yargısının mağdurları içeride. Onlar da özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu. Hasta tutsaklara da dikkat çeken Namaz, "Onların bir an önce serbest bırakılması gerekiyor" dedi. (ANF / Foto: Bianet)