Star Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Doğan Ertuğrul, 4 yıldır görev aldığı gazeteden ayrıldı.

Ertuğrul, ayrılığa gerekçe olarak gazetenin son dönemlerde kullandığı 'nefret' dilini gösterdi.

Medyatava'nın haberine göre; Ertuğrul, ayrılığı şöyle duyurdu:

"Ağustos 2007'den bu yana çalıştığım ve 4 yıldır Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptığım STAR gazetesinden  bugün itibari ile ayrıldım.

Bu kararı alma nedenim, AK Parti iktidarının, kapatma davası tehdidi altında askeri vesayete ve darbelere karşı büyük bir mücadele verdiği, AB üyeliği perspektifi ve daha demokratik bir Türkiye idealiyle büyük reformlar yaptığı dönemde kritik bir rol oynadığına inandığım ve görev yapmaktan onur duyduğum gazetemin Gezi Parkı olayları ve son olarak yerel seçim atmosferinde sözünü ettiğim bu çizgisine kaybettiğine olan inancımdır.

Ali İsmail'lerin, Ethem'lerin ve en son Berkin Elvanların hayatını kaybettiği Gezi olayları sürecinde iktidar partisinin birçok toplum kesimine karşı kullandığı ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve kriminalize edici dil; dershane tartışması ile birlikte Gülen Cemaati'ne karşı açıkça nefret söylemine dönüşmüş, milyonlarca insanın büyük bir saygı duyduğu bir kanaat önderi ile bağlıları akıl almaz şeylerle suçlanmış ve bu dil seçim meydanlarına taşınmıştır.  

Türkiye'nin yaşadığı bu cinnet halinden medya fazlasıyla nasibini almış, haber değeri taşımayan ve algı yönetimi daha doğru ifadeyle kara propaganda amacı güden  'haberler' gazete ve televizyonların rutini haline gelmiştir. Bu nedenle yıllarca sahiplenerek görev yaptığım gazetemde benim açımdan sorumlu ve dengeli bir gazetecilik yapma imkanı kalmamıştır. Yıllarca birlikte görev yaptığım ve mesleki birikimlerine saygı duyduğum tüm çalışma arkadaşlarıma veda ediyor, başarılar diliyorum."