GAZETECİLER.COM / Sırrı Süreyya Önder ile Ahmet Kekeç arasında Ülke TV ekranlarında yaşanan sert tartışma dün akşam tatlıya bağlandı. Programa telefonla bağlanan Önder, Ahmet Kekeç ve Salih Tuna'dan özür dilerken moderatör Turgay Güler'i eleştirdi.

"Hakkımda bin türlü şey söyleniyor ama hiç birine de telefonla da bağlanmıyoruz. Burada dostun sitemi vardır" diyen Sırrı Süreyya, Kekeç ve Tuna'nın vebalini taşıdığı için kendilerinden özür diledi.

Moderatör Turgay Güler'in ise olayları doğru aktarmadığını söyleyen Önder Güler'le karşılıklı atışmalar yaşadı.

Önder "Senden özür dilemeye ne aklım ne gönlüm ne vicdanım el vermiyor Tugay. Ahmet'le Salih'e yaptığım benim içimi çürüttü. Ama sana yaptığım çürütmedi yalan mı söyleyeyim Turgay" derken Tuna ve Kekeç ile tartışmayı tatlıya bağladı.

Sırrı Süreyya, Ahmet Kekeç ve Salih Tuna'yı tanıdığını ve bir haksızlık olduğunda müdahale etmeleri gerektiğini söylerken, 'terörist cenazesine gitti' haberlerinin kendisine farklı aktarıldığını, ayrıca bir ölüm acısı yaşadığını, o nedenle böyle konuştuğunu anlattı.

Konuşmasından bazı bölümler şöyle:

"Burada bir internet sitesinde bir haber uçuruluyor... Çok hoyrat bir zihniyettir. Niye oraya gitmedin, niye onu içmedin, niye bunu demedin... Böyle bir furya başladı. Bir internet sitesinde bu oluyor ama bir TV kanalında olmamalı. Bir kanalda bu haberler geçildiği zaman Ahmet'in de Salih'in de tavır almasını beklerim. Bunu da herkesten beklemem zaten, sağdan sola soldan sağa saysan 15-20 kişiyiz zaten. Onlara yapıldığı zaman ben tavır almışım alırım... Ben öyle bir taziyeye gittim, Ziya Halis'in yeğenidir, Ziya Halis de benim kadim dostumdur... Çok sahih bir hadis var. Ölüden ve deliden hüküm kalkar... Bir şey TV'de söylendiği anda azıcık hakikate kavuşuyor. Sitemim budur, imansız deyişimin nedeni de budur."

Konuşmanın tamamı da aşağıdan izlenebilir: