Sınır Tanımayan Gazetecilerin hazırladığı rapora göre,  gazetecilerin üçte biri savaş alanlarında öldürüldü. Gazetecilik yapmanın hayati risk taşıdığı ülkelerin başında Irak, Suriye ve Yemen geliyor. 2015’te Charlie Hebdo ve Paris katliamlarının yaşandığı Fransa da en çok gazetecinin öldürüldüğü ülkeler arasında yer alıyor.   


Örgütün raporuna göre en az 67 gazeteci habercilik faaliyetlerinden ötürü öldürüldü. 

Rapora göre Irak ve Suriye’de 9’ar gazeteci 2015’te hayatını kaybetti. Suriye'nin Halep kentinde gazeteciler çatışan taraflar arasında kalırken, Irak'ın Musul kentinde birçok gazeteci terör örgütü IŞİD tarafından kaçırılarak işkenceye uğradı. 

Gazetecilerin üçte ikisi savaş bölgelerinin dışında cinayetlere kurban gitti. 

Sınır Tanımayan Gazeteciler RSF'in sözcüsü Britta Hilpert, "Gazeteciler birçok ülkede güç sahiplerini eleştirdiğinde ya da önemli siyasi konuları gündeme getirdiğinde hayatlarını riske atıyor" dedi.

RSF yetkilileri, Hindistan'da organize suç örgütleriyle siyaset bağlantısı ya da hassas çevre konuları hakkında haber hazırlayan gazetecilerin tehlikede olduğuna dikkat çekti.

Meksika'nın başkentinde bir foto muhabirinin cinayete kurban gitmesi, ülkede basın mensuplarının gördüğü şiddetin yalnızca Veracruz ve Oaxaca eyaletleriyle sınırlı kalmadığını ortaya koyduğu belirtildi.

Bangladeş'te de bir yıl içinde dört blog yazarının radikal İslamcıların saldırılarında can verdiği kaydedildi.

Türkiye’de 2015’te bir gazeteci öldürüldü. Ünsal Zor, 25 Mart'ta Adımlar dergisine düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti. (Agos)