GAZETECİLER, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan meslektaşları Nedim Şener ve Ahmet Şık'a destek için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı.

Beşiktaş'taki Adliye önünde toplanan yaklaşık 100 gazeteci, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklamalarına yapılan itirazının 10. Ağır Ceza Mahkemesi karafından reddedilmesini adliye önünde protesto etti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Özgür Gazeteciler Platformu üyeleri de eyleme destek verdi. Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Arkadaşları olarak Ahmet'in ve Nedim'in serbest bırakılmasını istiyoruz. Onlar serbest kalana dek sokakta olacağız ve meşalelerimizle gerçeklerin ortaya çıkmasını isteyeceğiz" denildi.

ARINÇ İLE GÖRÜŞECEKLER
Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi Alper Turgut arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyleyerek "Özgür Gazeteciler Platformu olarak Ankara'da Pazar günü üçüncü büyük yürüyüşümüzü yapacağız. Ayrıca yarın Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç ile görüşeceğiz. Baskılar artarak sürüyor. Bizim eylemlerimiz de artarak sürecek, yılmayacağız." dedi.

BEBEĞİ İLE GELDİ
Eyleme bebeği Aze ile gelen Derya Divrikli Gül "Biz çok üzgünüz. Yıllardır bu ülkede derin devlet diye bir şey olduğuna inanan, çok büyük acılar yaşandığını gören ve bunun hesabının sorulmasını isteyen insanlarız. Yargısız infazları, işgencede yapılanları yakınlarımızda gördük, yaşadık. Çok hayatların kaybolduğuna tanık olduk. Tüm bunların hesabının sorulacağına inanmak istedik. Ama son yaşananlar Ahmet Şık'ın tutuklanması komedi haline getirdi. Ahmet Şık'ın son çıkan kitabı bunların kendisini itibarsızlaştırmak için yapıldığını söylüyor ve biz ona inanıyoruz. Onun yanındayız. Onun yanında olmak demek kızımın geleceğine sahip çıkmak demek. Tüm bunları ancak geleceğimize, özgürlüğe, adalete sahip çıkarak kızıma yarın adil bir dünya bırakacağıma inanıyorum. Bu yüzden de buradayım." diye konuştu. Yapılan açıklamaların ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

HÜRRİYET