Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün hakkında El Kaide bağlantı gruplar tarafından infaz kararı verildiği, 'Seni keseceğiz, kesilmek senin için daha onurlu, son sözlerini söyle' dedikleri ortaya çıktı.

Milliyet foto muhabiri Aygün, 40 gün önce haber amacıyla gittiği Suriye’de muhalif gruplar tarafından kaçırılmıştı. Hatay Yayladağ’dan 26 Kasım Salı günü Suriye’nin Selkin köyüne geçen Aygün, burada haber çalışması yaptıktan sonra bir muhalif komutanın kendisiyle görüşmek istemesi üzerine gazeteyi arayarak bu komutanla görüşeceğini belirtmişti. Bu telefon konuşmasından sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Aygün’ün Suriye’de radikal bir grubun elinde olduğu iddia edilmişti.

‘ÇOK ZOR GÜNLER YAŞADIM’

Bünyamin Aygün, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada zor ve acı günler yaşadığını söyledi.

Her şeye rağmen kendi ülkesinde olmanın müthiş bir duygu olduğunu vurgulayan Aygün, “Şu anda kendi ülkeme ayak basmış olmak, doğrusu bu kadar insan beklemiyordum. Oradaki sürecin uzayacağını düşünüyordum. Sorgulama bitince 20 gün sonra biraz daha rahat oldu benim için. Sonuçta ne olursa olsun elleriniz kelepçeli, gözleriniz bağlı, saatin üçünde beşinde sürekli yerleriniz değiştiriliyor. Bilmediğiniz bir yerde sorguya alınıyorsunuz. Gözüm kapalı nerede tutulduğumu bilmiyorum. İşkence yapılmadı açıkçası ama tabii ki sorgu normal bir sorgu olmuyor. Beni kaçıran örgüt El-Kaide bağlantılı bir örgüttü” dedi.

Kendisini kaçıranların "kadı" dediği kişinin yaklaşık 20 gün sonra hakkında infaz kararı verdiğini dile getiren Aygün, "İnfazla ya kurşuna diziliyor ya da kesiliyor. 'Seni keseceğiz, kesilmek senin için daha onurlu, son sözlerini söyle' dediler. Tabii ki çok zor oldu, zor oldu" ifadelerini kullandı.

Aygün kaçıranlar arasında Türklerin de olduğunu, ama Türklerin de o örgüte mensup olduklarını söyledi.

Aygün, görevli olarak gittiği Suriye’de El Kaide unsurlarınca kaçırıldı. Aygün’ün tutulduğu bölgede, El Kaide’ye karşı Suriyeli muhalif grupların bir araya gelerek kurduğu “İslam Cephesi” adındaki grup ile El Kaide’nin Suriye’deki uzantısı olan IŞİD arasında çatışma yaşandı. Çatışma sonucunda IŞİD unsurlarının bölgeyi terk etmesi üzerine, “İslam Cephesi” üyeleri Aygün’ün kurtarılmasını sağladı. Daha sonra MİT’in yurt dışı özel timi bölgeye girerek, güvenliğini sağladıkları Aygün’ü Suriye’den çıkardı.

‘2014’TE SAĞ KALIRSAM KURTULACAĞIM’

Aygün şunları söyledi: “2013 bizim için gerçekten kötü bir yıldı. Annemi kaybettim, meslektaşlarımızı kaybettiğimiz acı bir yıldı. Hep ‘2013’te sağ kalırsam 2014’te kurtulacağım’ diye umut ettim. Benim için ilk önce infaz kararı verilmişti. İnfaz edileceğim psikolojisiyle gözlerim kapalı, ellerim kelepçeli günler geçirdim. Geceleri ayaklarımı bağlıyorlardı. Hakkımda Türkiye’de haberler çıktıkça casus olmadığım anlaşıldı. Bu haberlerin bana çok faydası oldu. Her gece kurtulduğuma dair rüya görüyordum. Şu an kurtulduğuma inanamıyorum, rüyada gibiyim.”