Gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve sahipleri, 1 Ekim'den itibaren yeni bir uygulamaya imza atıyor.

 

TV Net’te Veyis Ateş’in sunduğu Son Baskı programına katılan Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş önemli açıklamalar yaptı.

 

Güncel ve siyasal gelişmelerin değerlendirildiği programda söz medyaya da geldi ve gazetelerin tiraj arttırma çabası konuşuldu.

 

Barış Yarkadaş programda önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

 

"Gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve sahipleri, 1 Ekim’den itibaren yeni bir uygulamaya imza atacaklar. Televizyonların sabah programlarında günün manşetleri artık izleyiciye aktarılamayacak. TV’ler gazetelerde yer alan hiçbir haberi ekranda gösteremeyecek. Haberlerin fotoğrafları dahi kullanılamayacak.

 

Aynı uygulama radyolar için de geçerli olacak. İnternet siteleri de 1 Ekim’den itibaren gazetelerin haberlerini kopyalayamayacak ve okurlarıyla paylaşamayacak. İnternet siteleri kopyaladıkları haberlerin kaynağına link vererek okuru yönlendirecek. Buna ilişkin duyuru 1 Ekim günü tüm gazetelerde yer alacak. 1 Ekim’den itibaren TV’lerde gazetelerin okunduğu programlar ise yayından kaldırılacak."

 

Yarkadaş bu kararı alan yayın grupları arasında Çukurova, Doğan, Albayrak, Demirören ve Ciner grubunun olduğunu söyledi.

 

Bu gruplara ait gazeteler ise bilindiği üzere; Hürriyet, Akşam, Güneş, Milliyet, Vatan, Habertürk, Yen Şafak, Posta ve Radikal’den oluşuyor. (medyaradar.com)