Sabah gazetesi son dönemde attığı tweetlerle çok konuşulan köşe yazarı Sevilay Yükselir'in görevine son verildi. Yükselir, gelişmeyi twitter hesabından paylaştığı tweetlerle doğruladı.

'Havuz medyası' olarak anılan Sabah gazetesi köşe yazarı Sevilay Yükselir'in işine son verildi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la ilgili sözleri tartışma yaratan Yükselir, haberi twitter hesabında paylaştığı iletilerle de doğruladı.

Yükselir tweetlerinde, “Seçim süreci boyunca HDP 'nin barajı geçmesi ve oy desteğim benimsemediğinden işime son verdi. Her şeyin hayırlısı olsun. Gazeteciliğe devam” ifadelerini kullandı.

Yükselir, 2015 Genel Seçimleri’nden önce HDP’ye verdiği desteği vurgulamış ve ‘Bu iktidara Erdoğan'a Kürt Sorununun çözümünde attığı adımlardan dolayı tapmıştım’ ifadeleriyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Dün de yazar Nazlı Ilıcak ile Twitter’da bir tartışma içerisine giren Yükselir, Başbakan Yardımcısı Akdoğan için ‘karga’ ifadesini kullanmış ve şunları yazmıştı:

"Neden kaybettik sorgulaması yerine haksızca saldırganlık yapmaya devam daha çok kaybettirir. AK Parti en önce kargalardan kurtulmalı. Erdoğan ve Davutoğlu malum kargaların peşinden gitmeye devam ettikçe de kaybetmek kaçınılmaz olacaktır. Karga temizliği acil başlatılmalı. 8 puanlık kaybın müsebbibi ben değil, analiz yetisi sıfır olan o kargalardır arkadaşlar. Bana saldıracağınıza gidin onların gırtlağına çökün. Kargaların bazıları beni döneklikle suçluyormuş. Haklılar çünkü şakşakçılıkları ile kayıp ettirdikleri 12 puanı kamufle için başka yol yok"