RTÜK, aralarında 8 televizyon kanalının kapatılacağına ilişkin iddialar üzerine açıklama yayımladı.

RTÜK, televizyon kanallarının kapatılacağı iddialarına ilişkin bir açıklama yayımlayarak “Kamuoyunca bilinen terör yapılanmalarına ilişkin Üst Kurulca yapılması gereken işlemleri etkilemeye ve illegal yapılara destek vermeye yönelik bu haberler üzüntüyle izlenmektedir” dedi.

Evrensel’in haberine göre, RTÜK ‘muhalif seslerin engellenmesi’ haberlerinin Üst Kurulun yasalarla tanımlanan görevini yapmasına engel olma amacı taşıdığını iddia etti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, RTÜK’ün herhangi bir televizyonu doğrudan kapatma yetkisi bulunmadığını söylese de “Ancak 1 yıl içinde aynı ihlalin tekrarı halinde, medya hizmet sağlayıcı kuruluşun yayınının on güne kadar durdurulmasına; ikinci tekrarı halinde ise, yayın lisansının iptaline karar verilir” hükmünü hatırlattı. RTÜK ayrıca bugüne kadar bu maddeyle ilgili olarak herhangi bir televizyonun lisansının iptal edilmediğini hatırlatarak “Üst Kurulun bu konuda da anayasal ve kanuni sorumluluklarını yerine getirmekle görevli olduğu unutulmamalıdır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, RTÜK’ün Hayat TV, Can Erzincan TV, Van TV, Jiyan TV, Azadi TV, Özgür Gün TV gibi kanalları kapatmak için harekete geçtiğini duyurmuştu. İmc TV’nin lisans iptali tehdidi altında olduğu öğrenilirken, Yarkadaş, “Güçleri yeterse, FOX TV’yi de sonraki toplantıda gündeme almak ve oldu bittiye getirmek istiyorlar”  demişti.