Fethullah Gülen, Ulusal Kanal’da bir yayına çıkan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey’in, kendisine yönelik olarak kullandığı ifadelerin “kişilik haklarına saldırı” olduğu gerekçesiyle, RTÜK’e şikayette bulundu. Gülen’in, avukatı aracılığıyla yaptığı şikayeti inceleyen RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi, “Yayında Fethullah Gülen’in kişilik haklarına yönelik ihlal vardır” diyerek, kanala ceza verilmesini talep eden rapor hazırladı.

Yurt'un haberine göre, rapor, Üst Kurul gündemine alındı. İki hafta önce yapılan toplantıda karar yeter sayısına ulaşılmayınca dosya, önceki gün üst kurulca ele alındı. Kurul’un muhalefet partilerine mensup üyeleri, “Yayın, düşünce özgürlüğü kapsamına girmektedir” diyerek Gülen’in başvurusu aleyhine oy kullandılar. Ancak asıl sürpriz, Kurul’un AKP'li üyelerinden geldi. AKP Kontenjanından seçilen üyeler RTÜK Başkanı Davut Dursun ile Nurullah Öztürk de muhalefetle birlikte Gülen’in başvurusu aleyhine oy kullandı. Böylelikle Ulusal Kanal’a, Fethullah Gülen'in şikayeti nedeniyle ceza verilmedi.

CEMAAT-AKP SAVAŞININ İŞARETİ

RTÜK'teki bu gelişme de AKP ile Gülen Cemaati arasındaki gerginliğin işareti olarak görülüyor. Son dönemde Gülen'e yakın medya kanatlarından hükümete dönük sert yazılar gelmişti. Cemaatin önemli kalemlerinden biri olarak görülen Hüseyin Gülerce, dershanelerin kapatılması ile ilgili olarak Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in sahibi olduğu Beyaz TV ekranlarından "Bu hükümet de bakan da tarihe kötü olarak geçecek" demişti.

Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ise, iktidarın medyayı baskı altına alıp yeniden dizayn ettiğini yazmış; Mehmet Kamış ise cemaatin AKP'ye oy vermesi için gerek kalmadığını ima ederek sandığa randevu vermişti.