Radyo Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) bugün yapılan toplantısında, FOX TV Ana Haber programına 3 kez yayın durdurma cezası verilmesi kararlaştırıldı.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre RTÜK toplantısında, Fatih Portakal'ın sunduğu FOX Ana Haber'de 30 Mart, 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde yayın ihlali yapıldığı iddiaları gündeme geldi.

Fatih Portakal'ın CHP'li belediyelerin yardımlarının engellenmesi, Diyanet İşleri Başkanlığının siyasallaşması ve tüm devletlerin yoksullaştığı yönündeki ifadeleri RTÜK tarafından "ihlal" olarak değerlendirildi.

RTÜK toplantısında, FOX Ana Haber için yayın reklam gelirlerinin yüzde 3'ünün ceza bedeli olarak alınması ve 3 kez ana haber bülteni yayınının durdurulması kararı verildi.

RTÜK ÜYESİ TAŞÇI: KARAR SİYASİ

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, "Erdoğan hedef gösteriyor, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de vazife çıkarıyor. Yayıncılık hayatımızın en ağır cezalarından birisiyle karşı karşıyayız programı üç kez durdurmak hukuki değil siyasi bir karardır" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BDDK, PORTAKAL HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Gazeteci Fatih Portakal hakkında sosyal medya paylaşımları dolayısıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Portakal'ın "sosyal medyada yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaştığını" iddia ederek suç duyurusunda bulunurken BDDK ise "sosyal medyadan bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadeler paylaştığı" iddiasını gerekçe olarak göstermişti.