Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, gazete dağıttığı sırada silahlı saldırıda öldürülen Kadri Bağdu'nun katledilmesini yayımladığı açıklamayla kınadı. Bağdu'nun katillerinin bir an önce bulunması gerektiği vurgulanan açıklamada, Bağdu'nun hedef gözetilerek öldürülmesinin Türkiye'nin yakın tarihindeki karanlık dönemini akla getirdiği kaydedildi.

Cinayetin, Türkiye'nin son 30 yılda karşılaşmadığı yoğunlukta çatışmaların yaşandığı bir haftanın ardından meydana geldiğine dikkat çekilen açıklamada, RSF Doğu Avrupa ve Orta Asya Büro temsilcisi Johann Bihr'in Bağdu'nun yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı mesajında yer verildi. Bihr mesajında, tetikçi ve muhtemel azmettiricilerin en kısa sürede belirlenmesi için tam ve tarafsız bir soruşturmanın yürütülmesini talep etti.

1990'lı yıllarında, yaklaşık 20 gazeteci öldürüldüğü hatırlatılan açıklamada, "Bu cinayetlerin tümü bugüne kadar cezasız kaldı. Mart 2013'te barış müzakerelerine başlanması, 1984'ten bu yana 40 binden fazla kişinin ölümüne, milyonlarcasının da yerlerinden edilmesine neden olmuş bir çatışmanın son bulmasında umut yaratmıştı" denildi. (DİHA)