Rize’de yerel haber sitesi Nabız Gazetesi’nin sahibi ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Rize Şube Başkanı Gençağa Karafazlı ve gazetenin muhabiri Doğan Can İlek “Çaykur’da koronavirüs alarmı” başlıklı haber nedeniyle, flash53.com’un İmtiyaz Sahibi Hasan Fehmi Demir de rakamları yanlış olan vaka haritası yayımladığı için savcılık tarafından ifadeye çağrıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan ÇGD Rize Şube Başkan Yardımcısı Saltuk Deniz, “Eğer yazıda hata ya da eksiklik varsa Çaykur tarafından kamuoyuna açıklama yapılıp yazı tekzip ettirilir ya da düzeltme istenebilirdi. Basının görevi kamuoyunun sesi ve vicdanı olmaktır. Basın resmi gazete değildir” diyerek tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), Zihni Derin Çay Fabrikası’nda 11 işçinin koronavirüs nedeniyle karantina altına alındığına ilişkin haber nedeniyle Gençağa Karafazlı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Gençağa Karafazlı’nın sahibi olduğu rizenabiz.com’da dün (31 Mart) yayımlanan “Çaykur’da koronavirüs alarmı! Virüs işçilere bulaştı!” başlıklı haberde “genelleyici, art niyetli, yıpratıcı, sorgulayıcı, yapıcı olmadığı izlenimi veren” bir dil kullanıldığını savunan Çaykur, bu haberle kendilerine karşı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını öne sürmüştü.

Karafazlı daha önce umrecilerle ilgili haberi nedeniyle gözaltına alınmıştı