15 yılı aşkın bir süre 32. Gün'de görev yapan ve adı bu programla özdeşleşen Rıdvan Akar'ın, 32. Gün ile yolları geçtiğimiz aylarda ani bir kararla ayrılştı. Rıdvan Akar, Marketing Türkiye dergisi Haber Müdürü Ferruh Altun ile yaptığı söyleşide bu ayrılıkla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte o söyleşiden tartışma yaratacak açıklamalar;

15 yıl aradan sonra 32. Gün'den ayrılınca "İnsan, 15 yıllık eşinden ayrılmış gibi oluyor; bir kırıklık, bir burukluk var." dediniz ve ayrılış sebebinizi de açıklamadınız. O burukluk hâlâ devam ediyor mu?

Eskisi kadar değil. Kırıklık, burukluk o ilk günlere ilişkin bir duyguydu. Çünkü 32. Gün'den hiç istemediğim bir biçimde uzaklaştım. Ayrılış sebebini yine açıklamayacağım ama bir hukuki süreç başlayacağını söyleyebilirim. Çünkü ortada 15 yıllık emeğim ve yasal haklarım söz konusu. Onları da sonuna kadar korumak istiyorum. Çünkü 35 yaşımda girdiğim bir haber programından 50 yaşında ayrılmak zorunda kaldım. 0, 15 yıllık emek aslında benim iki çocuğumun emeği ve geleceğiydi. Dolayısıyla o hakları korumak adına bir hukuki süreç başlatacağım.

32. Gün ve Mehmet Ali Birand defteri tamamıyla kapandı mı sizin için?

Mehmet Ali Birand'la yedi aydır herhangi bir iletişimim olmadığına göre herhalde bu sorunun yanıtı belli...


Röportajın tamamı 1 Ağustos tarihli Marketing Türkiye dergisinde yayımlanacak.

 

Rıdvan Akar 32. Günden ayrıldıktan hemen sonra NTV’de Ruşen Çakır’la dertleşmişti. İşte o haber:

 

RIDVAN AKAR'IN 32. GÜN YARASI DERİN

32. Gün programından ayrılan CNN Türk Haber Müdürü Rıdvan Akar üzgün ve duygulu konuştu...

Dün, yaptığı 32. Gün programından ayrıldığı açıklaması ile medya kulislerinde şok etkisi yaratan Rıdvan Akar, bugün NTV'de Ruşen Çakır'ın hazırlayıp sunduğu Yazı İşleri programındaydı.

Ruşen Çakır'ın "Bugün misafirimiz rakip kanaldan. Daha biraz önce CNN Türk'teki haber toplantısındaydı. Şimdi burada. CNN Türk haber müdürü Rıdvan Akar" cümleleri ile tanıttığı Akar, durgun ve oldukça keyifsiz görünüyordu.

EŞİMDEN AYRILMIŞ GİBİYİM

Çakır'ın program açılışının ardından söylediği ilk cümleler şöyleydi:

Ruşen Çakır: "Seninle çok şey konuşacağız ama önce seni konuşacağız. Biliyorum çok fazla girmek istemiyorsun, ama son 15 yılını 32. Gün'de geçirmiştin. 32. Gün'deki görevini dün noktaladın..."

Rıdvan Akar: "Daha önce noktalamıştım ama sanıyorum dün duyuruldu."

Ruşen Çakır: "Neden olduğunu söylemeyeceksin biliyorum ama ne hissediyorsun?"

Rıdvan Akar: İnsan, 15 yıllık eşinden boşanmış gibi oluyor... Bir kırıklık, bir burukluk var."

Ruşen Çakır: Ama televizyon devam...

Rıdvan Akar: "Devam..."

"DAHA FAZLA DEŞMEYELİM"

Bu yorumun ardından Ruşen Çakır "İyi fazla deşmeyelim. Daha yara sıcak... Siyaset konuşalım." diyerek gündemi konuğuyla beraber yorumladı.

15 YILIN 10 YILINDA GENEL YAYIN YÖNETMENİYDİ

15 yıldır 32. Gün'de Mehmet Ali Birand'la çalışan Rıdvan Akar son 10 yıldır programın genel yayın yönetmenliğini yapıyor ve 3 yıldır da Birand ile birlikte programa çıkıyordu.