BugünTV'de Erkam Tufanla Analiz programına katılan Rıdvan Akar, Gezi direnişi esnasında haber müdürü olduğu CNN Türk’ün penguen belgeseli göstermesinde rolü olup olmadığı sorusuna cevap verdi.

Rıdvan Akar, CNN’de haber müdürüyken "Gezi Ruhu ve çArşı Ruhu paralel" diyen bir insan olduğunun söylenmesi ve "çArşı grubundansın" ifadelerine karşın, "çArşı Grubuna saygı duyan biriyim," şeklinde konuştu.

"GEZİ SÜRECİ TÜRKİYE AÇISINDAN BÜYÜK BİR KIRILMA NOKTASI"

Gezi'ye de destek verdiği ve ruhen-fikren ne yönde olduğunun sorulması üzerine Akar, "Ben Gezi sürecinin Türkiye açısından büyük bir kırılma noktası olduğunu inanıyorum ve bunun da demokratik bir hak olduğunu düşünüyorum." şeklinde cevap verdi.

'PENGUEN BELGESELİ' OLAYINI ANLATTI


Gezi direnişinin olduğu dönemde haber müdürlüğü yaptığı CNN Türk'te yayınlanan ve alay konusu olan penguen belgeseli gösterilmesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Aslında çok basit bir nedeni var. Medyayı sen de bilirsin. Bir makam verilir ama o makamı almak öyle kolayca olmaz eğer işten atılmazsanız. Ben haber müdürüydüm ama haber müdürlüğü yapmıyordum. Yani yaklaşık 2 yıl öncesinden itibaren kağıt üzerinde haber müdürü olarak gözüküyordum ama habere müdahale etmiyordum. Etmem istenmemişti. Hiçbir sorumluluk bende değildi. Ben sadece “Hayatın Tadında” programını yapan bir gazeteciydim. Sınırlı sorumluluğum vardı. Kendi yaptığım program dışında kanalın genel yayın akışına ve duruşuna herhangi bir müdahale etmedim."