Taksim Gezi Parkı direnişinin başladığı ilk günlerden itibaren eylemcileri suçlayan ifadeler kullanan Erdoğan, sadece kendisine karşı olanların değil, destekçilerinin de tepkisini çekmişti.

Gezi Parkı direnişinde twitter’ın etkin kullanılmasının ardından, “Twitter denilen baş belası” ifadeleri kullanarak sosyal medya kullanıcılarını da boş şeylerle uğraşmakla itham etmişti.

Gezi Parkı sürecinin durulmasının ardından AKP’de şok istifalar yaşanmaya başlandı. Henüz kesinlik kazanmamasına karşın, AKP’nin Tuzla gençlik, Çanakkale gençlik ve Fatih gençlik kollarının twitter hesabından istifa açıklaması yapıldı.

Hesapların sosyalist hacker grubu RedHack ya da başka bir hacker tarafından hacklenip hacklenmediği henüz net olarak bilinmezken atılan tweetlerde şu ifadelere yer verildi:

@akfatihgenclik: AKP Fatih Gençlik olarak başbakanın despotik çalışmalarından dolayı istifa ediyoruz! Bize bağlı yüzlerce genç olarak bu karari verdik!

@AkpartiCkale: Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan’ın Gezi parkı sakinlerine yaptığı iftiralardan dolayı Çanakkale il teşkilatı olarak istifa ediyoruz.

@TuzlaAkGenc: TUZLA AKPARTİ GENÇLİK KOLLARI olarak AKP’den topluca istifa ettiğimizi kamuoyuna topluca duyuruyoruz! Diktatörlüğü REDdediyoruz!



REDHACK’TEN AÇIKLAMA

Sosyalist hacker grubu RedHack, istifa tweetlerinin atılmasından kısa bir süre sonra AKP gençlik kolları tarafından atılan tweetlerin kendileri tarafından atıldığını açıkladı. AKP’nin gençlik kollarının twitter hesaplarını hackleyen RedHack, twitter’da şunları yazdı:

- Oraya koskocaman REDdediyoruz diye yazilmis, espiriyi anlamayanlar var neyse boylede iyi ;)

- Neyse aksam ustu eglencesi olsun dedik, adrenalin iyidir, ufaktan alistirmali ;)

- “Eger birileri bize benzeyen profillere girip manupulasyona girisirse,manupulasyon kralini yapariz” gibi bir tehdit olabilitesi olan durum;)

(Gerçek Gündem)