Polisin Gezi direnişinin yıldönümü sebebiyle Taksim’de bir araya gelmek isteyenlere yönelik müdahalesi sonucu gazeteciler de hedef oldu.

Saat 19.00’da Taksim’deki kalabalığı TOMA, biber gazı, plastik mermi ve kalkanlarla dağıtan, bazı protestocuları da gözaltına alan polis çoğunluğu gazeteci olan bir grubu Tünel meydanına sürdü.

Bianet'ten Elif Akgül'ün haberine göre; polis gazetecilerin geçmesine, yol üstündeki dükkan ve kafelere girmesine izin vermedi. Tünel’e gelindiğinde polisin önünde gazetecilerden başka kimse kalmadı, ancak buna rağmen polis gazetecilerin İstiklal yönünde geçişine izin vermedi.

Gazetecilerin polise yönelik suç işledikleri, Anayasa’yı çiğnedikleri, haber alma hakkını ve basın özgürlüğünü ihlal ettiği uyarılarına rağmen polis tutumunu sürdürdü.

Polis Tünel’de ilk önce gazetecilerin suratına çok yakın mesafeden biber gazı sıktı ve plastik mermi kullandı. Daha sonra gazetecileri belediye binasının arkasına doğru sürdü.

Gazeteciler fiili alıkonulmaya karşı çıktıklarında da polis şiddetine maruz kaldılar. Görüntüler KameraSokak’ın kamerasına yansıdı.

Polis gazetecileri yaklaşık 15 dakika alıkoyduktan sonra yolu açtı.