Pandemi gerekçesiyle ilan edilen 1 Mayıs yasağını kabul etmeyerek sokağa çıkanlara uygulanan şiddeti görüntülemek isteyen gazetecilerin görevini yapmasına polis engel oldu.

Muhabirlerin haber takibi yaparken gözaltı sırasında uyguladığı şiddeti görüntülemeleri polis tarafından engellendi.

Artı TV muhabiri Sultan Eylem Keleş polislerin bir eylemciyi yere yatırılıp darp ettikleri anı görüntülerken saldırıya uğradı. Polis kameranın çekim yapmasını eliyle engellerken Keleş’i darp etti.

KELEŞ: BASIN TUTULUP KENARA ATILIYOR

Müdahale anını sosyal medyadan paylaşan gazeteci Keleş, “Emniyet Genel Müdürlüğü bu işkence görüntüleri yayınlanmasın diye genelge yayınlıyor, genelge olsa da olmasa da ahvalimiz bu ama. Basının çekim yapması engelleniyor, basın tutulup kenara atılıyor.” Yorumunda bulundu.

‘AĞZIMA TEKME ATIYORLAR’

Osmanbey’de Sendikaorg muhabiri Derya Saadet’in çekim yapması engellendiğinde gözaltı aracından üniversite öğrencilerinin çığlıkları yükseldi.

Elmadağ’da ise gözaltına aldıkları bir eylemciyi yere yatıran polisler amirin “görüntü almayacaklar” talimatıya Sendikaorg muhabiri Ceylan Bulut’u engellediği sırada eylemcinin “ağzıma tekme atıyorlar” seslenişi duyuldu.

‘GENELGE VAR, SİL BUNLARI’

Günün en çarpıcı görüntülerinden biri ise Ankara’dan geldi. Polis yine bir saldırı anında çekim yapan Yol TV muhabiri Özge Uyanık’ın telefonunu elinden tutup yere atarak üstüne bastı ve görüntülerin silinmesini istedi.

DİSK BASIN İŞ: GAZETECİLİK FAALİYETİ ENGELLENEMEZ

Gün içinde gazetecilerin maruz kaldığı saldırılara tepki gösteren DİSK Basın İş, “Tekrar ediyoruz; Emniyet’in genelgesiyle gazetecilik faaliyeti engellenemez” dedi.