İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in koltuğu yaptığı açıklamalarla sallanırken, o koltuğun hakkını verecek bir isim güneş gibi doğuyor. Aslında o isim pek de yabancı değil.

 

Milli Gazete’nin muhafazakar-muhafazakar yazarı Mehmet Şevket Eygi (çift muhafazakar yanlış yazım değildir), 'Pakraduni' başlığıyla komplo teorilerine takla attıran bir yazı kaleme aldı. Böylece İçişleri Bakanı’na sevgisini mi göstermek istedi bilemiyoruz.

 

Eygi, Osmanlı devletine isyan edenlerin Ermeni değil Pakraduniler olduğunu, bunların da gizli Yahudiler olduğunu, PKK'nin arkasında da Pakraduniler olduğunu ‘ortaya çıkardı’.

 

Okuyucularından ısrarla bir kelimeyi hafızalarına kazımalarını isteyen Eygi’nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

Pakraduniler

 

Pakraduniler... Pakraduniler... Pakraduniler... Lütfen, unutmamak, zihninize iyice yerleştirmek için bu kelimeyi yüz kere tekrarlayınız. Elinize bir kağıt kalem alarak yüz kere de yazınız... Yazarken sesli olarak tekrar telaffuz ediniz ki, kulak hafızanızda da köklü bir şekilde yer etsin.

 

Şimdi soracaksınız? Kimmiş bunlar?.. Özün özü tarifleri şöyle: Bundan 2700 yıl önce Ermeni kralı Kudüs ve civarına bir sefer eder, Yahudi kralını öldürür, büyük sayıda Yahudiyi sürer Ermenistan'a köle olarak getirir. Bunlar bir zaman geçtikten sonra dıştan Ermeni/Hıristiyan görünür, Yahudi kimliklerini saklar ve ülkenin idaresini ellerine geçirir.

 

Evet bir Ermeni-Yahudi sekti oluşur.

 

Bizde Pakraduni var mıdır?

 

Vardır vardır vardır... Konu bizim için çok önemlidir.

 

On dokuzuncu asırda, Fransızların, İngilizlerin, Rusların, misyonerlerin kışkırtmalarıyla Osmanlı devletine isyan edenlerin çoğunun gerçek Ermeni değil, Pakraduni olduğu iddia edilmektedir. Hattâ bu isyanların bazısı, İstanbul'daki Gregoryen Ermeni patrikliği destek vermediği için başarılı olmamıştır.

 

Pakraduniler size neyi hatırlatıyor?.. Sabataycıları değil mi?

 

Pakraduniler, Ermenileri kullanarak İsrail'e yardım etmek istiyor.

 

Ülkemizde ne kadar Pakraduni vardır?

 

Bunların hangisi dıştan Ermeni görünüyor, hangisi Alevî Türk görünüyor?

 

Önemli kişiler içinde Pakraduni kökenli olanlar var mıdır?

 

PKK terörünün arkasında Pakraduniler var mıdır?

 

Çok yakıcı bir soru:

 

İslamî hareketin içine sızmış Pakraduni var mıdır?

 

Vardır sanıyorum, çünkü bir Müslüman ne kadar beyinsiz ve salak olsa, bugünkü bazı reform, yenilik, değişiklik, fitne ve fesat yangınlarını tek başına çıkartamaz.

 

Pakraduniler konusunda neler okuyabiliriz? Bu konuda Aksiyon dergisinde iki yazı yayınlandı, işe onları okumakla başlayabiliriz.

 

Yahudi tarihçi Abraham Galanti'nin bu konuda bir kitabı varmış. Bulabilirseniz ve dilini anlıyorsanız onu da okursunuz.

 

Türkiye gizemler ülkesidir. Pakraduniler de bunlardan biridir.

 

Kimse bana kızmasın, fitne ve fesat çıkardığımı iddia etmesin.

 

Bilmek, öğrenmek, araştırmak fitne ve fesat değildir.

 

Çarpıtmak fitne ve fesattır.

 

Gerçekleri gizlemek fitne ve fesattır.

 

Cahillik başlı başına bir fitne ve fesattır.

 

(Not: /pakraduniler/ kelimesiyle Google'da arayınız, karşınıza bir kısmı ciddî, bir kısmı hafif hayli kaynak çıkacaktır. Okumak ve okuduğunu anlamak yeteneğine sahip kimseler hayli bilgi edinebilir.)

 

(haberyurdum.com)