TV Net ekranlarında Kürt sorununda çözüm arayışlarını yorumlayan Avni Özgürel, Kandil izlenimlerini paylaşırken dikkat çeken iddialarda bulundu...

 

Gazeteci-yazar Avni Özgürel, TV Net ekranlarında Veyis Ateş'in konuğu oldu. Geçtiğimiz ay Kandil'de PKK'nin üst yönetimiyle görüşen Özgürel izlenim ve gözlemlerini canlı yayında paylaştı.

 

Kürt sorununda çözüm arayışlarını yorumlayan Avni Özgürel, Kandil, AKP, bürokrasi ve muhalefet başlıkları altında süreci değerlendirdi. En son Van'da BDP'li belediye başkanlarının gözaltına alınmasıyla iyice tırmanan KCK operasyonlarını bürokrasinin çözümü sabote etme girişimi olarak yorumlayan Özgürel ilginç iddialarda bulundu. Özgürel, statükodan yana olan bazı bürokratların asker yenilince Gülen Cemaat'i içine sızarak, Cemaat üzerinden süreci sabote ettiklerini iddia etti.

 

OSLO SÜRECİNİ BÜROKRASİ SABOTE ETMİŞTİR

"Kandil'de sürecin nasıl okunduğunu anlamaya çalıştım. Bütün PKK unsurlarını ortadan kaldırdığınızı farz edin. Bu da problemi çözmez" diyen Özgürel, Murat Karayılan'ın "gördüm ki silah çıkmaz bir yoldur..." dediğini kaydetti. PKK ile devlet arasındaki görüşmelerde belli bir noktaya gelindiğini ancak sürecin sabote edildiğini iddia eden Özgürel başta yargı olmak üzere bürokrasiyi işaret etti. PKK yönetiminin Oslo'daki mutabakata hala sadık olduğunu belirten Özgürel bunun bir fırsat olduğunu vurguladı.

 

"Oslo süreci önemli bir eşiğe geldiğinde Türkiye'nin bürokrasisi tam bu noktada devreye girdi ve sürece müdahale etti. Türkiye'nin karnına boşluğuna yumruk attı..."

 

STATÜKONUN BÜROKRATLARI CEMAAT'İ KENDİLERİNE KALKAN YAPIYOR!

Özgürel, bürokrasinin çözümü sabote etme girişimleri olduğunu vurguladıktan sonra Veyis Ateş akıllara gelen o soruyu yöneltti: "Peki daha somut konuşursak iddia edildiği gibi Cemaat mi yaptı bunu?"

 

"Herkes ne olsa Cemaat'ten biliyor. Fethullah Hoca'nın etkisi büyük tabi ki. En son Türkçe Olimpiyatları'nda bu etkiyi gördük. Türkiye'de bürokrasinin bir kısmı artık askerin arkasına gizlenerek iş göremediği için Cemaat'in arasına sızarak çalışıyor olabilir. O kalkanın arkasına sığınıyor olabilir. Ekrem Dumanlı'nın ya da Mustafa Yeşil'in bunu bilmediğini düşünemeyiz. Rahatsızlıklarını görüyoruz... Bakıyorsunuz İçişleri Bakanı'nın en büyük destekçisi Devlet Bahçeli. Bazı şeyler iç içe girmiş olabilir. Bazıları statükoyu Cemaat üzerinden korumak istiyor... Cemaat içinde bir grup statükonun korunmasını ve sorunun silahla çözülmesini istiyor olabilir... Dağlıca, Aktütün gibi örnekler yine olabilir, canımızı acıtacak girişimler yine olabilir. "

 

PKK OSLO SÜRECİNE HALA BAĞLI VE BUNU ÖNEMSİYORUM

"Bu insanlar Oslo sürecine bağlılığını koruyorsa hala bu insanlar ben bunu önemsiyorum. Dün evet dediğine bugün de evet diyorlar. Çünkü başka bir çıkış olmadığını görüyorlar. Bu önemli bir şeydir, Türkiye'nin kendi insanına sunduğu bir şanstır. Tony Blair, İRA ile o anlaşmayı imzaladıktan sonra Margaret Thatcher'e gidiyor, evinde ziyaret ediyor. "Siz destek olursanız bunu açıklayacağım" diyor. Oradan destek alınca süreç başarıyla devam ediyor. CHP'nin girişimleri de bu anlamda çok önemli..." (GAZETECİLER.COM)