Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran'da kutlanan 'Rusya Günü' nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektubun cevap verilecek özelliklere sahip olmadığını söyledi.

Anadolu Ajansı (AA) ise, Peskov'un verdiği bu yanıtı sansürledi.

Ajans, Peskov'un yine "Ankara belirli eylemleri gerçekleştirmeden ilişkilerin normalleşmesi mümkün değil" vurgusuyla yaptığı "Biz de ilişkilerimizin normalleşmesini isteriz" sözleri üzerinden servis etme yolunu seçti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektubun “cevap verilecek özelliklere sahip olmadığını” söyledi.

Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, gönderilen mektuba ilişkin "Bu (Erdoğan'ın gönderdiği mektup), protokol gereği gönderilen bir mektuptu. Ulusal günlerde böyle mektuplar gönderilir. Bu uluslararası ilişkilerde protokol gereği olan olağan bir uygulama. Böyle mektuplara cevap vermek gerekmez. Nitekim mektubun içeriğinde de cevap gerektiren bir bölüm ne yazık ki yoktu" dedi.

Ancak Anadolu Ajansı, bu haberi, "Kremlin Sözcüsü Peskov: Rusya - Türkiye ilişkilerinin normalleşmesini biz de isteriz" başlığı ile servis etmeyi tercih etti.

Ajansın haberinde Peskov'un Erdoğan'ın gönderdiği mektuba ilişkin verdiği yanıta tek satır dahi yer verilmedi.

Anadolu Ajansı'nın bu haliyle servis ettiği haber, TRT Haber ve iktidara yakınlığıyla bilinen haber sitelerinde de böyle paylaşıldı.