"KCK" adı altında 20 Aralık 2011 Salı günü birçok ilde Dicle Haber Ajansı, Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazeteleri, Demokratik Modernite dergisi ve Fırat Dağıtım ve ANF çalışanlarına dönük baskınlarda gözaltına alınarak haklarında dava açılan 26'sı tutuklu 46 gazetecinin yargılandığı duruşma öncesi özgür basın çalışanları 20 Nisan Cumartesi saat 19.00'da Galatasaray Lisesi'nden Taksim Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirecek.

22 Nisan'da Silivri'de bulunan 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek 4'üncü duruşma öncesi gerçekleştirilecek yürüyüşte tutsak gazetecilerin serbest bırakılması talep edilecek.

Özgür Gündem gazetesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yürüyüşe ve duruşmaya katılım çağrısı yapıldı ve çağrıda şunlar kaydedildi:

"Sizleri, düşünceyi ifade ve örgütlenme özgürlüğüne karşı, hiçbir hukuki temeli olmayan sadece AKP hükümetinin siyasi tercihleri sonucu olarak yargılanan arkadaşlarımızla daha önce gösterdiğiniz dayanışmayı bu duruşma sürecinde de göstermeye davet ediyoruz. Dünyanın en büyük toplu gazeteci davalarından birisinde yargılanan arkadaşlarımızla dayanışmak için gerek duruşma salonuna gelerek dayanışmanızı göstermeniz gerekse de 20 Nisan Günü saat 19.00'da Galatasaray Meydanı'ndan Taksim Meydanı'na yapacağımız yürüyüşe katılarak güç vermeniz bizleri ve cezaevlerindeki gazeteci arkadaşlarımızı memnun edecektir."