Kürt gazetecilerin yargılandığı KCK davasına 12 Kasım’da devam edilecek. Davaya ilişkin bir açıklama yayınlayan Özgür Gündem gazetesi Kürt gazeteciler ile dayanışma çağrısı yaptı.

Çağrı metininde, 20 Aralık 2011 tarihinde “KCK” adı altında yapılan operasyonlarda Özgür Gündem, Dicle Haber Ajansı (DİHA), Demokratik Modernite, Azadiya Welat ile Fırat Dağıtım çalışanı 34 gazetecinin tutuklandığı hatırlatıldı.

Özgür Kürt basın geleneği emekçileri olan gazetecilerin yargılanmasına 12 Kasım’da devam edileceği belirtilen çağrı metninde, “Arkadaşlarımız gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklu bulunmaktadır. Gazetecileri Koruma Örgütü'nün (CPJ) raporu da bizim bu dediğimizi teyit etmiştir,” denildi.

Tutuklu gazetecilerden Ayşe Oyman, Fatma Koçak ve Selahattin Aslan’ın aynı zamanda süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcileri olduğunun da belirtildiği açıklamada, gazetecilerin 1 yıla yakın bir süredir tutuklu bulunduklarına dikkat çekildi.

Çağrı metninde, “Arkadaşlarımızla dayanışmanızı devam ettirmek için 12 Kasım'da İstanbul'da görülecek duruşmaya katılmanız bizleri memnun edecektir” denildi.

20 Aralık 2011'de Dicle Haber Ajansı, Özgür Gündem gazetesi, Demokratik Modernite, Etik Ajans ve Fırat Dağıtım'ın Türkiye genelinde tüm bürolarına ve gazetecilerin evlerine "KCK" adı altında operasyonlar gerçekleştirildi. 36'sı tutuklu 44 gazetecinin yargılandığı dava ise 10 Eylül’de başladı.