Özgür Gündem gazetesi, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, gazetenin 24 Mart günü çıkan sayısının 1, 8, 9, 10 ve 11. sayfalarında yer alan haber, yorum ve fotoğrafların "Örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla, 1 ay kapatılmıştı. Başbakan Erdoğan'da Türkiye ve dünya çapında ortaya çıkan tepkiler karşısında kurumları cezalandırmamak lazım yönünde bir açıklama yapmıştı.

 

Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, kapatma kararına yapılan itirazın kabul edilmesinin destek ve dayanışmanın bir sonucu olduğunu belirterek, "Bu gelenek hiçbir zaman baş eğmedi. Yayın çizgisi de aynı şekilde devam edecek" dedi.

 

Mahkemenin kararını olumlu bulduğunu belirten Keskin, bu kararın Özgür Gündem ile gösterilen dayanışmanın bir sonucu olduğunu vurguladı. Yayın durdurma kararının yukarıdan talimatla alınmış bir karar olduğunu düşündüklerini belirten Keskin, şimdi mahkemenin verdiği kararın da kamuoyundan gelen tepkilerin ve gösterilen dayanışmanın sonucunda alındığını vurguladı.

 

Bu durumun dayanışma ve beraberlik ruhunun ne kadar önemli olduğunu ve sonuç verdiğini gösterdiğini ifade eden Keskin, "Bu sevindirici bir durum. Bu gelenek hiçbir zaman baş eğmedi. Yayın çizgisi de aynı şekilde devam edecek" dedi.