Özgür Gündem Gazetesi’ne Ağustos 2016’da yapılan baskınla gözaltına alınan 22 gazetecinin “Görevi yaptırmamak için direnmek”  ve “Hakaret” suçlamalarıyla yargılandığı dava Çağlayan’da bulanan İstanbul Adliyesi 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, yargılanan gazeteciler katılmazken, avukatları ise hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan iddia makamı, gazetecilerin gözaltı işlemine engel olmak için "polislere mukavemet ve hakaret ettiği" iddiasıyla cezalandırılmasını istedi.

'GERÇEĞİ GÖRECEKSİNİZ'

İddia makamının mütalaası sonrasında söz alan gazetecilerin avukatı Özcan Kılıç, söz konusu suçlamaların gerçeği yansıtmadığını, bu nedenle olayın görüntülerinin olduğu CD’nin bilirkişi tarafından incelenmesini talep etti. Olay esnasında gazetecilerin yanında olduğuna işaret eden Kılıç, “O gün ben de olay yerindeydim. Ayrıca gazeteciler gibi ben de darp edildim. Burada tam tersi yönünde bir iddia var. Bu kendi başına gerçeğe ve maddi olarak hukuka aykırılık taşıyor. Siz, yargıç olarak durumu anlatan CD’yi izlerseniz gerçeğin ne olduğunu göreceksiniz” dedi.

Ardından mahkeme, mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için avukatlara süre verilmesine karar vererek duruşmayı 23 Kasım’a erteledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı