Türkiye'nin PKK kamplarına yönelik hava saldırıları başlattığı sırada Türkiye'de yayın yapan birçok Kürt haber kaynağına erişim engeli getirildi; Fırat Haber Ajansı (ANF), Dicle Haber Ajansı (DİHA), Hawar Haber Ajansı (ANHA), Özgür Gündem gazetesi, Yüksekova Haber, RojNews, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Başkanı Mesut Barzani’ye yakın Rudaw ve Erbil merkezli Kürt haber ajansı BasNews’ün ve ayrıca Sendika.Org'un internet sitelerine erişim engellendi.

Özgür Gündem gazetesi yasaklara ilişkin bir açıklama yaptı. "Biz Anter'in çocuklarıyız" başlıklı açıklamada, geçici hükümetin sözcüsü Bülent Arınç'ın Özgür Gündem ve Evrensel'i hedef alan açıklamalarına dikkat çekilerek, internet ortamında başlayan yasaklardan 'daha fazlasının beklendiği' belirtilerek; "Biz dolar bazında çalışan süprüntülerden değiliz; telefonlardan değil vicdanımızdan emir alırız. Apê Musa'ya söz vermişiz. Ne sözümüzden döneriz, ne kalemimizi satarız. Korkutmayı ise aklınızdan bile geçirmeyin!" denildi.

Yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Biz Anter'in çocuklarıyız

Bir kez daha Kürt halkına ve demokrasi güçlerine savaş açan ve Türkiye'yi uçuruma doğru sürükleyen geçici AKP hükümeti, bütün savaşların ilk kuralını uyguluyor: Önce gazetecileri sustur!

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın önceki gün Özgür Gündem ile Evrensel'i ve aslında bir bütün olarak özgür basını hedef göstermesinin ardından, internet ortamında başlayan yasaklar da biliyoruz ki bunun işaretidir. Daha fazlasını da bekliyoruz; işimizin başındayız. Bizim adımız Özgür Gündem; bombalarla yıkılmış binalarda bile ertesi sabaha gazete yetiştirmiş bir geleneğin devamıyız ve tarih tanıktır, çok padişah, çok sultan görmüşüz, A. Arif'in dediği gibi "geçip gitmişler gölgesiz."

Geçici hükümetin geçici tetikçisi Arınç, bizim gerçekleri yazma özgürlüğümüzü "kendisi dava açmadığı için" devam eden bir durum sanıyorsa yanılıyor; biz o özgürlüğümüzü, onlarca şehidimizin kanıyla kazandık ve korumakta da kararlıyız. Biz dolar bazında çalışan süprüntülerden değiliz; telefonlardan değil vicdanımızdan emir alırız. Apê Musa'ya söz vermişiz. Ne sözümüzden döneriz, ne kalemimizi satarız. Korkutmayı ise aklınızdan bile geçirmeyin!

Bilginize sunarız.

Özgür Gündem"