Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Orhan Pamuk, Altan kardeşlerin gözaltına alınmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, ''Özgürlükleri ortadan kaldıran Türkiye'ye öfkeliyim'' ifadelerini kullandı.

Pamuk "Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ın gözaltına alınmasını kınıyorum, ayıplıyorum. Hükümeti biraz eleştiren herkes bir bahaneyle ve hukuktan çok kin ve sindirme duygularıyla hapse tıkılıyor" dedi.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, Pamuk şunları söyledi:

"Hızla bir korku devleti oluyor demokrasiden uzaklaşıyoruz. Aslı Erdoğan, Nazlı Ilıcak, Nuriye Akman, Necmiye Alpay, Şahin Alpay tıpkı Ahmet Altan ve Mehmet Altan gibi bu ülkede tanınan, sevilen ve halkın fikirlerini merak ettiği yazarlardır. Bütün bu yazarlar bir an önce salıvermeli, yargılanacaklarsa gözaltına alınmadan yargılanmalıdırlar. Ülkemin geldiği yer konusunda öfkeli ve çok üzgünüm. Bu duyarsız ve acımasız uygulamaların Türkiye’yi dünyaya çok kötü gösterdiğinden emin olabilirsiniz.”

AHMET HAKAN TÜRKAN SAYLAN’I HATIRLATTI

Ahmet Hakan, gözaltına alınan Ahmet Altan'a yıllar önce yazdığı 'direk ve kıymık' yazısını hatırlattı.

"Türkan Saylan'ın evi polisler tarafından basıldığında Ahmet Altan, Taraf gazetesinde "Direk ve kıymık" başlıklı bir yazı yazmıştı. Madem Ahmet Altan gözaltına alındı... O zaman benzer bir "Direk ve kıymık" yazısı yazmanın tam zamanı..." diyen Hakan, gözaltı kararı ile ilgili, 'Görüntü” insanın içini sızlatıyor, sızlatmaması da mümkün değil. Değil de, hayat da sadece “görüntü” değil, o görüntünün arka planına bakmalı. Orada bir haksızlığa ve hukuksuzluğa rastlamıyorsunuz" diye yazdı.

Sosyal medyada da birçok kişi Ahmet Altan’ın yönetimindeki Taraf’ın Ahmet Şık’ların gözaltına alınması sırasında attığı “Gazetecilikten Alınmadılar” manşetini hatırlattı.