Taraf gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar Taraf gazetesi hakkında açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te Karşı Gündem programında Aslı Aydıntaşbaş'a konuk olan Çalışlar "Taraf bir projeydi. Ayda 1,5 milyon zarar ediyor. 7 yıldır yayında ama sahibi Başer Arslan’ın da her ay bu tutarı karşılayacak bir işi yok bildiğim kadarıyla" dedi.

Yazılı ve görsel basında zaman zaman bu iddia gündeme getirilmişti. Eski genel yayın yönetmeninin bu iddiayı dillendirmesi sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

Oral Çalışlar söyleşi boyunca defalarca Taraf’ın bir proje olduğunu belirtirken, kendisinin gazeteye sonradan geldiği için ayrıntılı bilgi sahibi olmadığını belirtti. Çalışlar, Yıldıray Oğur gibi eski Taraf çalışanlarının bildiklerini anlatması gerektiğini söyledi.

Taraf'ta kısa bir süre çalıştığını hatırlatan Çalışlar, Yıldıray Oğur gibi yazıişleri çalışanlarının orada uzun süre çalıştığını hatırlatarak, “Onlar çalışma arkadaşlarımdı. 5 yıllık elemanlardı. Onlardan dinlediklerim ışığında söylüyorum, Taraf tamamen bir projedir. Kesin kanaatim bu; Taraf’ın bir proje olduğudur” dedi.

Çalışlar Sabah, Star gibi iktidar yanlısı gazetelerin nasıl çıktığının bilindiğini ancak Taraf’ın bu kadar zarara rağmen nasıl çıktığının bilinmediğini iddia etti.

Çalışlar Ahmet Altan ve Yasemin Çongar’ın da bu konularda bildiklerini anlatması gerektiğini söyledi.