Asrın Hukuk Bürosu, Akşam Gazetesi'nin "İmralı Avukat İstemiyor" başlıklı haberini yalanladı.

Büro avukatları, yaptığı yazılı açıklamada, müvekkilleri Abdullah Öcalan ile hükümetin uyguladığı ağırlaştırılmış tecrit ve izolasyon politikası nedeniyle yaklaşık 500 gündür görüşemediklerini bildirdi.

Açıklamada, Akşam Gazetesi'nin haberinin, hiçbir hukuki dayanağı bulunmayan tecrit politikasına karşı kamuoyunda oluşan tepkileri azaltmak ve kafaları karıştırmak için sık sık servis edilen haberlerden biri olduğu belirtildi.

"KAMUOYUNU YANILTAN BİR HABER"

Açıklama şöyle:

"Bu haber de kamuoyunu yanıltan ve direkt hükümetin sürdürdüğü hukuk ve ahlak dışı tecrit politikasının bir parçasıdır. Kamuoyunca bilinmesi gerekir ki müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan'ın kendisinin avukatlarıyla görüşmek istemediği bilgisi gerçek dışıdır.

En son müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan'ın kardeşi ile gerçekleştirdiği görüşmede de avukatları ile görüşmek istemediğine dair bir şey söylememiş aksine avukatları ile görüştürülmemesine tepki göstermiştir."

"HÜKÜMETİN TECRİT POLİTİKASINA HİZMET EDEN BİR GAZETECİLİK ANLAYIŞI VAR"

Avukatlar, kendi görüşlerine başvurulmadan haberde kendileri adına açıklamalara yer verildiğini de belirterek, "Bu, bağımsız ve tarafsız gazetecilik anlayışından uzak, hükümetin tecrit politikasına hizmet eden bir anlayışla haberin hazırlandığını ortaya koymaktadır. Tüm kamuoyunu, tecrit politikasına hizmet eden bu tür spekülatif haberlere itibar edilmemesi ve hükümetin hukuku ayaklar altına alarak uygulamaya devam ettiği tecrit politikasına son verilmesi konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

AKŞAM GAZETESİ NE DEMİŞTİ?

Gazetenin Helin Alp imzalı, "İmralı avukat istemiyor" başlıklı haberinde, "İmralı-Kandil arasına devlet girdi" denilmiş ve Öcalan'ın avukatlarıyla kendisinin görüşmek istemediği iddia edilmişti.

Haberde, Öcalan'ın "Avukatlara gerek yok, önemli olan müzakere" dediği de öne sürülmüştü.