İSTANBUL- Kanal D'de yayınlanan Artiz Mektebi adlı programda jüri olan ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay, canlı yayında Hakkari'de yaşamını yitiren askerlere ilişkin konuştu.

Konuşurken gözyaşlarını tutamayan Yeşilçay, zengin ailelerin çocukları rahat bir hayat yaşarken yoksul ailelerin çocuklarının çatışmalarda hayatını kaybettiğini söyledi.

Yeşilçay, şunları belirtti: "İçimden gelenleri söylemek istiyorum. Kimse de bundan nemalandığımı söylemesin ama konuşmalıyım. Dün o şehitlerimiz de bu çocuklar gibi gülüp oynuyordu. Yukarıda birileri bir oyun oynuyor ve olan 20 yaşındaki çocuklara oluyor.

Yukardakiler rahat, onların çocukları Amerika'da okuyor, askerlik yapmıyor. Alt tabaka ezilip, şehit oluyor. Filler tepişti, çimenler ezildi... Hepimizin çocuğu var. Memlekette kötü şeyler oluyor ve biz televizyonda uzaylı gibi gösteriliyoruz. Biz bu olanlardan etkilenmiyoruz sanılıyor ama biz de etkileniyoruz."

ERSOY DA 'OĞLUM OLSA ASKERE GÖNDERMEZDİM' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl da yine canlı yayında sanatçı Bülent Ersoy'un savaşa ilişkin sözleri çok tartışma yaratmıştı.

Sınır ötesi operasyon döneminde, yine ölümlerin yoğun olarak yaşandığı bir dönemde konuşan Bülent Ersoy, "Tamam vatan bölünmez, bilmem ne olmaz ama göz göre göre de bu çocukları bütün analar doğursun, toprağa versinler. Bu mu yani? Bir çocuğun ne demek olduğunu ben sizler gibi bilemem. Ben anne değilim, olamayacağım da. Ama insan olarak o anaların yüreğinin nasıl cayır cayır yandığını ben anlayamam ama anneler anlar. Başkalarının savaşı için doğurduğum çocuğu toprağa veremem" demişti. (ETHA)