Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Konya'da düzenlenen mitingde halka seslendi. Başbakan konuşmasında isim vermeden gazeteci ve akademisyen Nuray Mert'e sert eleştiriler yöneltti.

"MERTLİK DEĞİL NAMERTLİK"

Başbakan Erdoğan'ın eleştirileri şu şekilde: "Bir bayan gazeteci, köşe yazıları yazıyor. Son yıllarda kendini kaybetmiş şekilde kin kusuyor. PKK'nın yayın organına açıklama yapıyor, 'yol ve zor politikaları hep beraber gidiyor' böyle diyor. Neymiş 1935 yılında Dersim Katliamı öncesinde buraya yapılacak harekat için yol inşa edilmiş. AK Parti'nin duble yollarını da işte bu şekilde yorumluyor. Söylemek istediği şu, güya biz duble yolları, Dersim'de olduğu gibi kolay harekat yapılsın diye inşa ediyormuşuz. Bu mertlik değil namertliktir.

Yol medeniyettir, yolu olmayan bir ülke medeniyeti konuşabilir mi? Ben vatandaşlarımı, insanlarımı hendeklerden sıçraya, sıçraya mı göndereceğim? PKK ile BDP ile bu muhabbetiniz nereden kaynaklanıyor, AK Parti'ye karşı bu kadar niye düşman oluyorsunuz. Güneydoğu'da yurtta yakılan çocukları görmeden PKK'nın BDP'nin yöneticilerinin sırtını neden sıvazlıyorsunuz? Bu manşetlere, bu medyaya rağmen bir kez daha iktidara geleceğiz."

MERT'TEN ERDOĞAN'A JET CEVAP

Erdoğan'ın hedef aldığı gazeteci Mert: Başbakan namert görmek istiyorsa...

Gazeteci Nuray Mert, Başbakan’ın söylediği analizi ANF’ye değil, 26 Mayıs günü Berlin’de Avrupa Parlamentosu’nca düzenlenen Dersim Konferansı’nda yaptığını söyledi.

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF), yaptığı konuşmadan alıntı yaptığını belirten Mert, "Başbakan kendisi gibi düşünmeyen herkesi hedef gösteriyor, bunu sadece bana yapmadı. O nedenle bunu önemsemiyorum. Başbakan, namert görmek istiyorsa her iktidara göre bin bir kılığa giren, şimdi de kendisine yanaşan insanlara baksın. Mert olanla olmayanı ayırt edemiyorsa o da kendi sorunudur. İnsan kime şirin görünür? İktidarda olana. Kimsenin sırtını sıvazlamak ya da şirin görünmek gibi derdim olmadı. Bana söylenebilecek en son laftır, üzerime bile alınmıyorum" diye konuştu.

Milliyet / Bianet