17 Ocak’ta dördüncü yaşına giren; dört yıldır çok kültürlülüğün, bir arada yaşamın, ezilenlerin ve Anadolu topraklarında hayat bulmuş halkların sesi olmaya çalışan Nor Radyo, 4 Şubat Pazartesi yeni yayın dönemine başlıyor.

Nor Radyo; “Dünyanın tüm sesleri birleşin!” sloganından yola çıkarak her türlü, ırksal, etnik, cinsel ayrımcılığa, milliyetçiliğe ve militarizme karşı barış, özgürlük, eşitlik ve kardeşlikten yana tavır alan bir anlayışla yayın hayatına devam ediyor.

HER DİLDEN, HER RENKTEN

Nor Radyo bu dönem de Anadolu coğrafyasında yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan dillerin ve kültürlerin sürdürülebilirliğine katkı sunmaya devam ediyor. Yeni dönemde Nor Radyo’dan kulağımıza çalınacak diler şunlar: ErmeniceTürkçeKürtçeHemşinceLazca, AdıgeceÇeçence ve Gürcüce.

Yeni yayın dönemine sekiz dilli olarak girecek olan Nor Radyo’da devam eden anadil programları ise şöyle; politik olsun olmasın baskı gören ve bu baskılara cevap veren tüm Kurdî unsurları konu eden Solîn ve umudun sesi Kurdane, Çerkes halklarını ve kültürlerini tanıtan Nartların Sesi, Antik Kolkhida’dan günümüze Laz dili ve kültürünü aktaran Şk’uneburi K’aidepe, Agos Gazetesi Ermenice sayfaları editörü Pakrat Estukyan ile haftalık yorum programı Orn e Gantsni, Hamşetsu öykülerin ve manilerin paylaşıldığı Hemşin Öyküleri de yayın hayatına devam edecek.

YENİ DÖNEMDE NOR RADYO

Bu dönem ilk kez ‘Chveni Xma’ programı ile Gürcüce de Nor Radyo bünyesinde kendine yer bulacak. Sarp sınırının iki yakasındaki halkları dil, kültür, müzik, tarih, mutfak, gelenek ve görenek gibi geniş bir yelpazede birleştirmeyi amaçlayan Chveni Xma, Çarşamba günüleri 19.00-20.00 arasında Nor Radyo’da.

“Anlatılan bizim hikâyemizdir!” diyerek, ülke gündeminde önemli yer tutan öğrenci hareketini ve gündemini konu edinen ‘Bal Porsuğu’, Cuma günleri 19.00-20.00 arasında Nor Radyo’da. Bal Porsuğu’nda üniversitelerden öğrenciler, öğrenci hareketinin dününü, bugününü ve yarını konuşulacak.

Bir kuşağın hayal meyal hatırladığı radyo tiyatrosunu dinleyicilerle buluşturacak olan ‘Tiradyo’, Perşembe günleri 22.00-23.00 arasında Nor Radyo’da. Tiradyo’da bir döneme damgasını vurmuş olan arkası yarınlı radyo tiyatrosu nostaljisi günümüze taşınacak.

Calderon’un “Hayat nedir?” sorusunun cevabını, seçtikleri şiir ve şarkılarla irdeleyecek olan ‘Ceviz Kabuğunda Düşler‘, Perşembe günleri 21.00-22.00 arasında Nor Radyo’da.

“Biz aslında yalnızlığı pek sevmeyiz” diyen ‘Çatlak Sesler‘, programa konuk olacak sanatçılarla, şarkılar dinleyerek, kitaplar okuyarak, resimlere ve fotoğraflara bakarak hayatı paylaşacak. Çatlak Sesler Pazar günleri 19.00-20.00 arasında Nor Radyo’da.

Blues ve country şarkılar ile ‘Mızıka’ Pazartesi günleri 23.00-00.00 arasında, psychedelic ve progressive rock şarkılar ile de ‘Kedi Otu’ Pazar günleri 21.00-22.00 arasında Nor Radyo’da olacak.

YAYIN HAYATINA DEVAM EDEN PROGRAMLAR

Nor Zartonk’un gündemini aktaran ve bir aradalıkların sesi olan Anuşabur, 60’lı yıllardan günümüze müziğin seyrini konu edinen Kulağakaçan, sanatın dününe ve bugününe bakarak güne ışık tutan Narteks, medyanın toplumsal cinsiyet politikalarındaki rolünü masaya yatıran Medyanın Cinsiyeti, Haber Fabrikası internet sitesi editörlerinin hazırladığı Lorem Ipsum, Anadolu’daki ekoloji mücadeleleri ve gelişmeleri yakında takip eden Ekoloji Mikrofonu, kadınların gündemini ve var olma çabalarını konu edinen Gin u Gyank, kendimize dair buluşmalar gerçekleştirdiğimiz Namag da bu dönem de Nor Radyo’da yayın hayatına devam edecek.

Nor Radyo’yu cep telefonunuzdan dinlemek için TuneIn uygulamasını akıllı telefonunuza (Android, iPhone ve Blackberry) yükleyebilirsiniz.

DÜNYANIN TÜM SESLERİ BİRLEŞİN!

www.norradyo.com

www.twitter.com/norradyo

www.facebook.com/norradyo