Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan'ın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçundan 15'şer yıldan 20'şer yıla kadar hapislerinin istendiği iddianame kabul edildi.


Mahkeme Güven ve Çapan’ın tahliye taleplerini de reddetti.

İddianamede, "Basın ve ifade özgürlüğü sınırsız değildir. Bu özgürlüklere sığınarak toplumda ayrışmalara sebebiyet vermek, insanları kışkırtmak, tahrik ve isyana çağrı niteliğindeki beyanların hukuken korunması olanağı bulunmamaktadır. Aksi halde kamu düzeninden bahsedilmesi mümkün olmayacaktır. Belirtilen nedenlerden dolayı şüphelilerin savunmalarına itibar edilmemesi gerekmektedir" denmişti.

İki gazeteci 29 Aralık’ta, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Güven ve Çapan 2 Kasım’da dergiye yapıla polis baskınında, derginin 24. Sayısı toplatılırken “ifadeye götürülme” gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Gazetecilere derginin  “2 Kasım Pazartesi, Türkiye İç Savaşı’nın Başlangıcı” yazılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı 24. Sayının kapağı ile ilgili haber sorulmuş, mahkemeye sevk edilen Güven ve Çapan tutuklanmıştı. (Bianet)