Taraf gazetesinde Oral Çalışlar'ın görevden alınması ve Neşe Düzel'in yeni Genel Yayın Yönetmeni olması medyanın ilgisini Taraf'a çektiği gibi, gazete içinde de sular durulmuyor.

Taraf bugün gazetesine veda eden yazarların ayrılık mesajları ile dolu. Gazetenin birinci sayfasında, logonun yanında, daha önce Ahmet Altan'ın yazısının yer aldığı köşede ise Neşe Düzel'in gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olarak yazdığı ilk yazı var.

ERDOĞAN'I YÜCE DİVAN'A GÖNDERECEĞİM İDDİASINA JET YANIT

Oldukça kısa, tek bir kutu içine sıkışmış ancak oldukça çarpıcı bir yazı, Düzel'in ilk yazısı...

Düzel, göreve başlar başlamaz kendisi ve Taraf hakkında yapılan eleştirileri Psikolojik Savaş olarak yorumluyor... Eski bir Taraf yazarı olan Elif Çakır'ın kendisi ile ilgili yazısını da çok sert bir şekilde yanıtladı Neşe Düzel...

İşte bugün gazetesinin birinci sayfasında yazdıkları:

İLK GÜNDEN PSİKOLOJİK SAVAŞ BAŞLADI

"Taraf'ta yönetim değişti ve değiştiği anda bazı gazetecilerden Taraf'a yönelik savaş başladı. Bu psikolojik savaşın kitaplara geçecek ilk örneğini de dün Elif Çakır verdi.

Star gazetesindeki köşesinde, benim "Bundan sonra Erdoğan denilen adamı Yüce Divan'a gönderecek, yargılanmasını sağlayacak bir yayın politikamız olacak. Erdoğan'ı Yüce Divan'da yargılatacağım" dediğimi yazdı. Bütün yazısını da bu iddiasının üzerine oturttu.

KİMSEYE BÖYLE BİR SÖZ SÖYLEMEDİM AMA...

Taraf bir gazete, ben de 34 yıllık gazeteciyim. Kimse için böyle bir söz söylemedim, söylemem.

Ama herhangi bir konuda elimizde belge varsa onu da saklamam, yayınlarım. Taraf ile kavga etmek istiyorsanız dürüstçe yapacaksınız. Ama bunu becerebileceğinizi de pek sanmıyorum. (Gazeteciler.com)