Bugün Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı

Hazırlanan iddianameye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun avukatları Nazlı Ilıcak'ın 28 Nisan 2015 tarihli "Komplo Teorileri ve Geri Zekalılar" başlıklı yazısında kullandığı ifadelere yer verdi.

Ilıcak yazısında, paralel soruşturmalarından tutuklu polisler için tahliye talimatını Fethullah Gülen'in verdiğinin Davutoğlu tarafından Gümüşhane Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingte dile getirildiğini, ayrıca Fuat Avni hesabından gönderilen DM'ler ve Tahşiye konusunun işlendiğini, bu iddiaların gerçek dışı olduğu kaydedilen yazıda, "Akla ziyan ama hala bu komplo teorilerine inanan geri zekalılar var" ifadelerinin kullanıldığı yönünde şikayette bulundu.

BAŞBAKAN'A HAKARETTEN YARGILANACAK

Yazıda Başbakan'ın onur, şeref ve saygınlığının zedelendiği ve hakarete maruz bırakıldığı kaydedilen şikayet dilekçesinde Ilıcak'ın hakaret suçu kapsamında cezalandırılması talep edildi.

Soruşturma sonucunda Nazlı Ilıcak hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede Ilıcak'ın söz konusu yazı ile Ahmet Davutoğlu'nu toplum önünde küçük düşürdüğü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Yargıtay yerleşik içtihatlarına göre hakaret suçunun işlendiği öne sürüldü.

Nazlı Ilıcak ilerleyen günler Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. (gazeteciler.com)