Balçiçek İlter'in modere ettiği Karşıt Görüş, bu kez sanatçılarla Kürt sorununu tartıştı.

Habertürk ekranlarında ekrana gelen Karşıt Görüş'te bu hafta Kürt sorunu tartışıldı. Ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar, oyuncu Nur Sürer, müzisyen Timur Selçuk, yazar Ahmet Ümit'in katıldığı programda konuklar Kürt sorunu üzerine konuştu.

OĞLUMU ASKERE GÖNDERMEM
Ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar Kürt sorunun çözülmesi için ciddi adımlar atılması gerektiğini ifade ederek "Ben Kürt olsam bağımsızlık üzerine savaşırdım." dedi. Oyuncu Nur Sürer ise "Barış gelene kadar oğlumu askere göndermek istemiyorum" dedi. Nur Sürer'in bu sözlerine tepki gösteren izleyiciler programı mail yağmuruna tuttular.

OLAYA KÜRT OLARAK BAKMAK GEREKİR
Kürt halkı ile barış yollarının aranması gerektiğini kaydeden yönetmen Mustafa Altıoklar "Türkiye'nin Osmanlı'nın mirasını taşıyabilmesi için önce Kürt meselesini çözmesi gerekiyor. Kendi iç barışımız yokken başkasına sözümüz geçmeyecektir. Bu olaya bir Kürt olarak bakmak gerekiyor." dedi.

KÜRTLERLE KAYNAŞAMADIK
Türk ve Kürt toplumunun bir araya gelemeyeceğini kaydeden Altıoklar "Kürt halkının tam bağımsızlık hakkının yarın verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özerklik bile değil, bağımsızlık diyorum. Türkler ve Kürtler önce ayrılmalı, sonra komşu olarak kaynaşmalıdır" sözleriyle şaşırttı.

KÜRT OLSAYDIM BAĞIMSIZLIK İSTERDİM

Balçiçek İlter'in Kürtlerin bağımsızlık talebi olmadığını hatırlatması üzerine Altıoklar şu sözleri söyledi:
"Doğrudur, Stockholm sendromu durumu var. Ayrıca birden buyurun kendi kendinizi idare edin dendiğinde ortaya çıkacak karışıklıktan da ciddi bir korku var. Ama bu korkuyla Kürtlerin de Türklerin de yüzleşmesi gerekiyor. Ben kendimden yola çıkarak söylüyorum ki Kürt olsaydım tam bağımsızlık isterdim. Tam bağımsızlık için savaşırdım. Savaşmak derken çok ciddi bir siyasi mücadeleden söz ediyorum. Eğer bu ülkenin adı Kürdistan olsaydı, ben bir Türk olarak dilimi konuşamasaydım, kimliğim yasaklansaydı, asimilasyona tabii bırakılsaydım kesinlikle tam bağımsızlık isterdim. Hatta dağa çıkmaksa belki dağa bile çıkabilirdim"