Akit gazetesinin ve internet sitesi Habervaktim'in hedef aldığı son isim olan Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan'a muhafazakar cenahtan destek geldi.

Bu zamana kadar çeşitli aydınlar, yazarlar, siyasetçiler, gazeteciler hakkında kışkırtıcı, provakatif yayınlar yapmakla eleştirilen ancak muhafazakar camiadan güçlü bir tepki almayan Akit gazetesi’ne bu defa tepki geldi.

habervaktimdenberiyiz.com adresinden kendini ilan eden kampanya, kilisede çekilen fotoğrafı üzerinden kara propagandaya hedef olan Hilal Kaplan'ı yalnız bırakmadı.

“BU SALDIRIYI YAPANLARDAN BERİ OLDUĞUMUZU İLAN EDİYORUZ”

Cemal Uşşak, Hakan Albayrak, Ayşe Böhürler, Abdurrahman Kurt, Fatma Bostan Ünsal, Salih Tuna, Adem Özköse, Cihan Aktaş, Yıldız Ramazanoğlu gibi muhafazakar medyanın çarpıcı isimlerinin imzacıları arasında bulunduğu kampanyada Akit gazetesine sert eleştiriler yöneltildi. İmzacıların "Bu ve benzeri yayınların İslami ilke ve değerlere aykırı olduğunu bilen Müslümanlar olarak, bu saldırıyı yapanlardan beri olduğumuzu ilan ediyoruz." diyerek Akit'le aralarına net bir sınır çizdiği kamuoyu açıklamasında "Hilal Kaplan'a yapılan saldırıyı kınıyoruz" denildi.

İşte muhafazakar aydınların Akit'i hedef aldığı kampanya duyurusu ve imzacılar listesi:

HİLAL KAPLAN'A YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Habervaktim sitesi tarafından yazar Hilal Kaplan'a karşı yürütülen karalama kampanyasını kınıyoruz. Bu ve benzeri yayınların İslami ilke ve değerlere aykırı olduğunu bilen Müslümanlar olarak, bu saldırıyı yapanlardan beri olduğumuzu ilan ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İmzacılar:

Abdulhelim Almalı, Abdurrahim Boynukalın, Abdurrahman Kurt, Adem Çaylak,  Adem Özköse, Adem Seleş, Ahmet Ay, Ali Öner, Ayşe Böhürler, Bahadır Kurbanoğlu, Berat Özipek, Betül Soysal Bozdoğan, Burhan Kavuncu, Cahit Koytak, Cemal Uşşak, Cihan Aktaş, Demet Tezcan, Emine Uçak, Erkam Tufan Aytav, Fatma Bostan Ünsal, Hakan Albayrak, Halime Kökçe, Halit Bekiroğlu, Hamza Türkmen, Hasan Postacı, Hülya Şekerci, İbrahim Gezer, İbrahim Sediyani, Leyla İpekçi, Metin Karabaşoğlu, Necla Koytak, Nevzat Çiçek, Nurcan Aktay, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Özden Sönmez, Rıdvan Kaya, Salih Tuna, Senai Demirci, Sadık Yalsızuçanlar, Suavi Kemal Yazgıç, Serdar Bülent Yılmaz, Şehmus Ülek, Taha Kılınç, Taner Ayaz, Tarık Beyhan, Tayyar Tercan, Ufuk Coşkun, Ümit Aktaş, Ümit Şimşek, Üstün Bol, Yakup Köse, Yıldız Ramazanoğlu, Zehra Türkmen.