Özellikle Gezi olaylarından sonra, sosyal medya üzerinden fişleme iddialarıyla gündeme gelen Milli İstihbarat Teşkilatı, iddiaları yalanladı.

"MİT sadece ülke güvenliğine tehdit oluşturan hedeflere yönelik çalışma yapıyor. Facebook ve Twitter gibi internet iletişim sistemlerinin server'ları ve teknik alt yapıları Türkiye dışında. Hedef şahıslara yönelik MİT'in yapacağı tüm teknik çalışmalar ancak mahkeme kararı alınarak gerçekleşir."

Habertürk gazetesinin sorularını yanıtlayan MİT Daire Başkanlığı, herkesin kişisel verilerinin toplandığı bir sistemleri bulunmadığının altını çizdi.

"Her vatandaşın kişisel verilerini toplamak ve analiz etmek, mümkün değildir. Risk taşımayan milyarlarca veriyi depolamak ve analiz etmek, hesaplanamayacak derecede fazla personel ve maddi imkan gerektirir ki bunun gerçekleşme olasılığı yoktur."

MİT Daire Başkanlığı, son dönemde bazı çevrelerin MİT'i hedef haline getirdiğini belirtti.

"Dünyada ilk defa bir devlet başka bir devletin istihbarat yönetimine tepki gösterdi ve açıkça kendi çıkarları için Hakan Fidan'ın MİT'in başına gelmesini istemedi ve resmi açıklamayla bunu beyan etti. MİT'e kamuoyu önünde tartışmalı bir kurum imajı vermek ve yıpratmak mantığı üzerine kurulu bir psikolojik harekat yürütüldü, bir çok gizli belge ortalığa saçıldı."

MİT, istihbarat ağını örgüt içine sızma ve “insana dayalı istihbarat" yöntemiyle oluşturduğunu da anlattı. (NTV)