(GAZETECİLER.COM) Milli İstihbarat Teşkilatı'nın aralarında Mehmet Altan'ın da bulunduğu 6 gazeteciyi dinlediğine ilişkin bilgi, kurumdan mahkemeye gönderilen yazıyla teyit edildi.

 

Mehmet Altan, kendisinin MİT tarafından 2009'dan beri dinlendiğine ilişkin belgelerin ortaya çıkmasından sonra suç duyurusunda bulunduğunu ve MİT'in mahkemeye gönderdiği yazıda dinlemeyi kabul ettiğini açıkladı. Altan, MİT'in dinlemeyi savunduğunu ve bunu "kamu yararı" gerekçesine büründürdüğünü belirterek sert tepki gösterdi. Altan olayı ve MİT'in mahkemeye gönderdiği yazıyı, Habertürk Televizyonu'nda dün yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında açıkladı.

 

BENİ KAMU YARARI DİYE DİNLİYORLARMIŞ

Altan şöyle konuştu: "MİT bizi dinliyormuş bir takım gazetecileri 2009'dan beri. Mağdur olduğun vakit Türkiye'de neyin değişip değişmediğini anlıyorsun. Dava açtım. MİT'ten mahkemeye bir yazı geldi. Orda benim telefon numaralarımı mahkemeye vermişler, adımı değiştirmişler. Bunun yasal olduğunu söylüyorlar. 30 yıllık hocayım, ne düşünürsem onu söylerim, yazma imkanım olursa da onu yazarım. Beni dinlemenin 'kamu yararına ait' olduğunu benim bilmediğim bir devlet memuru iddia ediyor. Ben ortalarda bir adamım. Bilinmeyen bir kamu yararını yansıtıyor ve bunu mahkemeye açıkça savunuyor. Ve bir takım alt düzenlemelerden bahsediyor. O alt düzenlemeler neyse o da hukuka aykırı."

 

6 GAZETECİ SÖZDE ‘TERÖRİST’ İSİMLERİYLE DİNLENMİŞTİ

Dinleme skandalı geçtiğimiz yıl ortaya çıkmıştı. MİT'in 6 gazetecinin telefon numaralarını ‘terörist telefonu’ gibi göstererek mahkemeden dinleme kararı aldığı ve dinlediği ortaya çıkmıştı.

 

Arashi Quarzad ismiyle Taraf Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı ve yazarı Yasemin Çongar, Çaşıt ve Hossain Seyfullah ismiyle Taraf Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Ahmet Altan, Pastör ve Quaramaddin Fatimi ismiyle dönemin Star Gazetesi Başyazarı Mehmet Altan, Vahan Seyfullah ismiyle Taraf Gazetesi Yayın Koordinatörü Markar Esayan, Demi kod ismiyle Habertürk Yazarı Amberin Zaman ve birden fazla isimle de Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'nun dinlendiği ortaya çıkmıştı. Dinlenenlerin tamamı suç duyurusunda bulunmuştu.