21 Ocak'tan beri haber alınamayan ve önceki gün İstanbul Sarayburnu'nda ölü bedeni bulunan ABD'li Sarai Sierra ile ilgili Milliyet gazetesinin, "Bu kez ABD halkı sordu" başlıklı haberinde, "İki çocuk annesinin Türkiye'de ne işi var", "Onun ölümü Türk turizmini etkilemez" gibi görüş ve fikir beyanları öne çıkarıldı.

'Okuyucu yorumları'nın ve 'CBS televizyonu'nun referans alındığı söylenen gazete haberinde, cinayete kurban giden Sierra'nın bir kadın ve insan olarak katledilişi arka plana atılırken, onu eleştiren ve suçlu gösteren 'okuyucu yorumları'na ve fikir beyanlarına yer verilmesi dikkat çekti.

ÖLÜM VE TURİZM

Amerikan kanalı CBS'nin referans gösterildiği haberde, "Türkler özel birim oluşturdular" ara başlığıyla Türk polisinin 'uğraşı'na yer verilirken, "Sierra'nın ölümü Türk turizmini etkilemez" ara başlığıyla da bir okuyucunun "Türkiye'nin diğer büyük şehirlerine oranla, İstanbul'un daha güvenilir olduğu ve bir Amerikan vatandaşının ölümünün önemli bir gelir kaynağı olan turizmi etkileyeceğini düşünmediğini eklediği" görüşlerine yer verildi.

SADECE AYRIMCI VE SUÇLAYICI 'OKUYUCU YORUMLARI'NA YER VERİLDİ

Yine bir başka okuyucunun "Evli ve iki çocuk annesi bir kadının Türkiye'de ne işi var?" yorumunu da haberinin ara başlığına taşıyan gazete, Sierra'yı eleştiren ve hatta onu suçlayanların fikirleri haberin merkezine yerleştirdi.

Aynı şekilde, "Bir kadın nasıl oluyor da kendini keşfetmek adına çocuklarını ve zavallı eşini bırakarak başka bir ülkeye gidebiliyor? Ne tarz bir kadın böyle bir şey yapabilir?" suçlaması da gazetede yer aldı.

'HANGİ ŞEHİR DAHA GÜVENİLİR' TARZINDA KIYASLAMALAR

Bir diğer yer ayrılan okuyucu yorumu ise şehir kıyaslaması içerdi. Burada referas alınan 'okuyucu'nun ise "İstanbul'un Amerika'daki birçok şehirden daha güvenli olduğunu düşündüğü" öne sürüldü. Bir başka okuyucunun da, "Yine de, kadınlar kendilerine bir erkek eşlik etmeden, tek başına yolculuk yapmamalı" sözleri haberin sonlarına eklendi.

TÜRKİYE MEDYASINDAKİ 'KURYE' TARTIŞMALARINA BİR REFERANS ÇABASI

Son olarak referans alınan başka bir okuyucu yorumunun da konuyu Sierra'nın ölümünün 'sıradan' bir ölüm olmadığına getirmesi, Türkiye medyasında da yer bulan 'Sierra kurye mi?' iddialarına destek olacak şekilde sunulduğu görülüyor. Milliyet'in haberinde 'okuyucu yorumu'nun şöyle olduğu belirtiliyor: "Siyasi açıdan kaosun egemen olduğu bir ülkede, iki çocuk annesinin tek başına fotoğraf çekmeye gitmesine kim inanır?" (Demokrat Haber / Bekir Avcı)