27 yıldır düzenlenen Abdi İpekçi Ödülleri bu yıl iptal edildi. Gerekçe yeterince başvuru olmaması.

1 Şubat 1979’da öldürülen Milliyet Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi’nin anısına 27 yıldır dağıtılan ‘Abdi İpekçi Gazetecilik Ödülleri’, jürinin kazanan gazetecileri belirlemesine rağmen Milliyet yönetimi tarafından iptal edildi.

Jüri, ‘Yılın Gazetecisi’ ödülünün haber dalında, Hürriyet muhabiri İdris Emen’e, fotoğraf dalında DHA muhabiri Nilüfer Demir’e verilmesine karar vermişti.

Ödülü kazananlar nisan ayında belirlenmesine rağmen dağıtım yapılmadı. Milliyet yönetimi, gecikmeye gerekçe olarak önce 15 Temmuz darbe girişimini gösterdi. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen ödül töreni düzenlenmedi.

Ödülleri kazanan isimlerin açıklanmamasının haberleştirilmesi üzerine Milliyet’ten jüri üyelerine şu açıklama yapıldı: “Bu yıl 27.’si düzenlenen 2016 Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü ile, 26.’sı düzenlenen 2016 Örsan Öymen Yılın İnceleme Ödülü için daha önce bir araya gelerek ve bir sonuca ulaşmıştınız. Bununla beraber Gazete Yönetimimizin daha sonra yaptığı değerlendirmede her iki yarışmada da başvuruların ödüllerin içeriğine ve konumuna uygun yoğunlukta olmadığı tespiti yapılmıştır. Katılımcı sayısının azlığı ve Türkiye’nin bu yıl içinden geçtiği zor koşulların beraberinde getirdiği hassasiyetler nedeniyle Gazete Yönetimimiz bu yıl her iki ödülün de verilmesini uygun bulmamıştır. Yarışmalar önümüzdeki yıl daha önce olduğu gibi düzenlenecek, başvuru koşulları da ilerleyen günlerde duyurulacaktır.”