Doğan Gazetecilik A.Ş. Milliyet ve Vatan gazetelerinin hisselerinin Demirören ve Karacan Grubu'nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye satışı konusunda anlaşma sağlandığını bildirdi.

Doğan Gazetecilik A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, ''Şirketimiz bünyesinde yayınlanmakta olan Milliyet Gazetesi'ne ait tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adlarının (www.milliyet.com.tr) KDV dahil 47 milyon 960 bin ABD Doları bedel üzerinden; Şirketimizin 129 milyon TL sermayesinde yüzde 99,99 oranında pay sahibi olduğu ve bünyesinde Vatan Gazetesi'nin tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adlarını barındıran Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş'de sahip olduğumuz beheri 100 TL nominal değerli 1 milyon 289 bin 996 adet hisse senetlerinin tamamının 26 milyon ABD Doları bedel üzerinden, Demirören ve Karacan Grubu'nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye satışı konusunda, Şirketimiz ile DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş. arasında genel esaslarda mutabakat sağlanmıştır'' denildi.

Açıklamada, hisse devir sözleşmesinin imzalanmasını takiben ayrıca detaylı açıklama yapılacağı belirtildi.

AYDIN DOĞAN'DAN ALİ KARACAN'A: MİLLİYET'İ BABANDAN ALDIM, BİR TEK SANA SATARIM...

Ali Karacan'la Aydın Doğan arasında görüşmeler bir yıla yakın bir zamandır sürüyordu. Aydın Doğan daha aylar önce Ali Karacan'a yukarıdaki sözü vermişti. İşte satışın perde arkasından ilginç bir anektod.

Ali Karacan, dedesi Ali Naci Karacan'ın kurduğu Milliyet'i geri almayı ve yeniden Karacan Yayın Grubu'na bağlamayı uzun yıllardır çok istiyordu. Aydın Doğan satmayı kararlaştırdıktan sonra da Milliyet'in en büyük taliplisi Ali Karacan'dan başkası olmadı.

Ali Karacan ve Aydın Doğan satış görüşmesi için defalarca biraraya geldi. Karacan'ın ortak bulma sürecinde de Aydın Doğan, Ali Karacan'a; "Ben bu gazeteyi babandan satın aldım, bir tek oğluna satarım" sözünü verdi.

Ne var ki Ali Karacan sadece Milliyet'i satın almak istiyordu. Aydın Doğan yanında Vatan'ı da vermek isteyince Karacan, ortak arayışlarına girdi. Sonunda da Aydın Doğan'ın da yakın arkadaşı olan Erdoğan Demirören'le ortaklıkta el sıkıştı.

Aydın Doğan da Ali Karacan'a verdiği sözü tuttu ve 32 yıl önce Ercüment Karacan'dan aldığı Milliyet'i 32 yıl sonra oğlu Ali Karacan'a iade etti.

© MEDYATAVA-2011