AK Parti 4'üncü Olağan Kongresi gündeme damgasını vurdu. Son kez genel başkanlığa aday olan ve "Bu bir veda değil bestede bir es" diyen Başbakan Erdoğan konuşması sırasında "Bizim yolumuz, merhum Adnan Menderes'in, merhum Turgut Özal'ın merhum Necmettin Erbakan'ın yoludur" dedi.

 

MANŞETTEN YANIT VERDİLER

Necmettin Erbakan'ın kurucuları arasında olduğu, Milli Görüş çizgisinin tavizsiz savunucusu olan Milli Gazete, Başbakan'ın bu sözlerine manşetinden hem de  Erbakan'ın o meşhur sözüyle yanıt verdi: "HADİ ORDAN!"

 

"KONU ERBAKAN İSE ORADA BİR DURUN!"

Gazete şu sözlere yer verdi: "28 Şubat'ta Erbakan'a haksızlık yapıldı." açıklamasından sonra CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu samimiyetsizlikle suçlayan Erdoğan da "Yolumuz Erbakan'ın yoludur" sözleriyle samimiyetle bağdaşmayacak bir başka açıklamaya imza attı. Sayın Başbakan, 10 yıllık iktidarınız döneminde Erbakan Hoca'nın ömrünü adadığı ideal ve hedeflerine karşı savaştınız. Özal'ı ve hatta Menderes'i bile istismar ederken, KONU ERBAKAN İSE ORADA BİR DURUN!"

 

"ERBAKAN'IN YOLUNDAN BÖYLE YÜRÜNMEZ"

"Küresel Irkçı emperyalizme hizmet ederek Erbakan'ın yolunda yürünmez. O, islam birliği dedi, D-8'i kurdu; siz ise BOP ve medeniyetler ittifakı eşbaşkanlığına koştunuz..." (GAZETECİLER.COM)