Iğdır'da, yerel gazete sahibi gazeteci Metin Işık, sokak ortasında, Ülkü Ocakları üyesi oldukları iddia edilen elleri sopalı bir grubun saldırısına uğradı.

Saldırganlardan şikâyetçi olan Işık, "Yazdığım haberler birilerini rahatsız ettiği için saldırıya uğradım. Saldırganların kimliği belli. Adalet önünde hesap vermelerini istiyorum" dedi.

Saldırı, Topçular Mahallesi Şair Fuzuli Sokak'ta 27 Kasım akşamı yaşandı. Gazeteci Metin Işık, akşam namazını kıldığı camiden çıkıp, bisikletiyle evine gitmek isterken yolu, elleri sopalı 15 kişilik bir grup tarafından kesildi. Sopalarla Işık'ı darbeden saldırganlar daha sonra kaçtı. Kendi imkanlarıyla hastaneye giden Işık, tedavisinin ardından da karakola gidip şikayetçi oldu.

‘KARADAĞ'A ELEŞTİREL YAZI YAZDIM, BU YAZIDAN DOLAYI TEHDİT EDİLDİM’

Saldırganlardan birinin daha önce kendisini tehdit eden Iğdır Ülkü Ocakları Başkanı Mutluhan Kaçkar olduğunu, diğerlerini ise tanımadığı belirten Işık, DHA'ya şunları söyledi:

"Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ'a birkaç kez eleştirel yazı yazdım. Bu yazıdan dolayı Mutluhan Kaçkar bir iki sefer beni tehdit etti. Camiden eve giderken kalabalık bir grupla karşıma çıkan Mutluhan Kakçar, 'Nasılsın ağabey’ deyip, silah çekti. Ardından da elindeki sopa ile vurdu. Ardından diğerleri de vurmaya başladı. En az 15 kişi vardı. Kafamda, sırtımda ve ayağımda yaralar vardı. Hastaneye gidip tedavi oldum, rapor aldım. Sonra karakola gidip, şikâyetçi oldum. Yazdığım haberler birilerini rahatsız ettiği için saldırıya uğradım. Saldırganların kimliği belli. Adalet önünde hesap vermelerini istiyorum."

Kaynak: Hürriyet