Herkes hakkında sürekli kurgulanmış, planlanmış görüntü ve ses kayıtları ortalıkta dolaşırken kendi ses kayıtları da internete düşen Mehmet Metiner neye uğradığını şaşırdı…

Mehmet Metiner: “Benim Başbakan’ı ve siyaset anlayışını nasıl savunduğumu herkes biliyor. Suç duyurusunda bulunacağım” dedi…

AK Parti'nin çiçeği burnunda milletvekili Mehmet Metiner'in, internette yayınlanan bir ses kaydı nedeniyle başı fena şıkıştı. Metiner, Youtube sitesinde yayınlanan ses kaydında Başbakan Erdoğan'a demediğini bırakmıyor.

Erdoğan'ın Kürt politikasını ağır bir dille eleştiren Metiner, "Erdoğan antidemokrat yapısı nedeniyle bu sorunu çözemez" dedi. Skandal ses kaydının ardından açıklama yapan Metiner, kafaları karıştırdı.

KENDİSİYLE ÇELİŞTİ

Sanal alemde dalga dalga yayılan bu ses kaydına Başbakan Erdoğan'ın ne diyeceği merak konusuyken, Mehmet Metiner harekete geçti. Ancak Metiner'in açıklamaları kendisiyle de çelişti.

Gazeteciler.com’a göre, önce ses kaydının kendisine ait olduğunu doğruladı Metiner... Ardından da, "İfadeler bana ait değil" diyerek kafaları bulandırdı.

Hatta skandal yaratan ses kaydının montaj olduğunu da iddia eden Metiner, "Bu bir PKK komplosudur" diyerek bakış açılarını farklı noktaya çekmeye çalıştı.

“BAŞBAKAN'I NASIL SAVUNDUĞUMU HERKES BİLİR!”

Kendisine düzenlenen komplo sonrası mağdur duruma düşürüldüğünü iddia eden Metiner, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Metiner ses kaydı ile ilgili, "Nasıl yaptılar, HADEP'de siyaset yaptığım dönemdeki konuşmalarımı birleştirip mi bunu ürettiler bilmiyorum ama benim Başbakanımı nasıl savunduğum, nasıl desteklediğimi herkes bilir" dedi.

Kısa süre önce PKK'nın suikast planladığı iddialarıyla gündeme gelen Metiner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydı, youtube adlı internet sitesine yüklendikten kısa süre sonra yayıldı.

SEÇMENLER NE KONUŞTUĞUMU BİLİR

"Yaklaşık 10 günden bu yana Adıyaman'da seçmenlerimle beraberim" diyen Metiner, ses kaydında iddia edildiği gibi, bahsi geçen konuşmanın seçmenlerle yapılmış bir konuşma olmadığını vurguladı.

10 YIL ÖNCESİNİN KAYDI

Kayıttaki konuşmaların yaklaşık 10 yıl öncesine ait olabileceğine dikkat çeken Metiner, üzerine basa basa 'Bu bir PKK tezgahıdır' söylemine sarılarak içine düştüğü zor durumdan çıkmaya çalıştı ve ekledi;

"Tamamen bir komplo, bir tezgah. Kaç gündür yanımızda insanlarla dolaşıyoruz. Kim ne konuştuğumuzu biliyor. PKK'nın tezgahı bu. İsmimden, varlığımdan, örgütün rahatsız olmasından kaynaklı. Ses bana ait, teknik olarak ne yaptılar bilmiyorum. Kim bunu internete düşürmüşse namertlik etmiştir. Düşmanın da mert olmalı. PKK'nın çirkin komplosudur. O sözler, bugüne ait sözler değil bir defa. Erbakan'dan bahsediliyor, gelenek, yenilikçilerden bahsediliyor. Belki HADEP'te siyaset yaptığım 2000'li yılların başında, Avrupa'daki ziyaretlerde bazı açıklamalar yapmışsam, bunun üzerinde oynamalar yapılmış olabilir"