Ayşagül Doğan'ın moderatörlüğünü yaptığı Gündem Müzakere programında konuşan gazeteci Mete Çubukçu medyanın otuz yıldır aynı şekilde bir yayın politikası izlediğini söyledi. Çubukçu "İmralı'dan Abdullah Öcalan'ın verdiği “Alanı bırakmayın, alandakilerle birlikte olun” mesajı, hem oradaki insanlardan uzak durulmaması hem de bu insanların birbirini tanıması, birbiriyle daha yakın iletişim kurması açısından çok önemli" dedi.

IMC tv'de yayınlanan Gündem Müzakere programında konuşan Mete Çubukçu gezi parkı protestolarına medyada uygulanan sansürü eleştirerek , "Medya 30 yıldır aynı karartmayı yapıyor" dedi. Medyanın tavrının yeni olmadığının altını çizen Çubukçu; "90'ları yaşadık, askerin "onu ver, şunu verme" talimatıyla bu sistem yürüdü. Haberlerin nasıl yapıldığı, nasıl girildiği, nasıl girmediği biliniyor. Ama herhangi bir tepki oluşmadı. Şimdi bu geleneğin devamı olan başka bir karartma geldi" dedi.

İnsanların medya ve eğitim sistemi tarafından ideolojik olarak kirletildiğini söyleyen Çubukçu, "30 yıl boyunca bunlar düşmandır, teröristtir propagandasıyla büyüyen nesiller şimdi birbirini tanıyıp anlamaya çalışıyor"" dedi.

Yaşanılan sürecin tarihi bir önemi olduğunu söyleyen Çubukçu, " Sonuçta belki de Türkiye tarihinin en önemli dönemeçlerinden birisinden geçiyoruz. Barış süreci ve Gezi parkı.... Bu iki süreç aslında birbirini sürükleyen ve çok önemli süreçler, bugün burada olanlar ve Kürt meselesinde gelinen nokta. Bundan sonraki bizim ikinci aşama dediğimiz sürece belki katkıda bulunacak, belki bu meseleye şüpheyle ve daha uzak bakan ortalama insanları da bu işin içine katabilecek. Anayasa'nın hazırlanma sürecinde bütün bu yaşananlar önemli bir güç oluşturabilir. İmralı'dan Abdullah Öcalan'ın verdiği “Alanı bırakmayın, alandakilerle birlikte olun” mesajı, hem oradaki insanlardan uzak durulmaması hem de bu insanların birbirini tanıması, birbiriyle daha yakın iletişim kurması açısından çok önemli" dedi. (Demokrat Haber)